Nem fizetett és lopott

2023.03.29. 11:10

Álrendőrt fogtak Győrszentivánon, aki milliós kárt okozott

kisalfold.hu

A győrszentiváni otthonában fogták el a "kollégát" az igazi rendőrök.

Forrás: police.hu

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indított büntetőeljárást a Győri Rendőrkapitányság csalás bűntette, és más bűncselekmények elkövetése miatt egy 41 éves győrszentiváni férfival szemben - közölte weboldalán a rendőrség.

A közlemény szerint a férfi 2022. december 16-án Koroncón, a Rákóczi Ferenc utcában egy házat vett bérbe. Az ügyintézés során a bérlő magát rendőrnek adta ki, és a későbbiek során is több alkalommal a rendőrségi kollégáira hivatkozott.  

Ezt az igazolványt használta az álrendőr.
Forrás: police.hu

Mivel a férfi több havi bérleti díjjal tartozott és rezsidíj elmaradása is volt, a tulajdonos felbontotta vele a szerződést, mert csak ígéreteket kapott a fizetésre, de pénzt nem. Az ingatlan tulajdonosa a férfi kiköltözése után vette észre, hogy a házból több tárgy eltűnt. 

A gyanú szerint a feltételezett elkövető az ingatlanból több dolgot – a tulajdonos engedélye és hozzájárulása nélkül – eladott, elvitt, illetőleg megrongált, ezzel a sértettnek összesen körülbelül egymillió forintos kárt okozott.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozói és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai március 27-én a késő délutáni órákban győrszentiváni lakóhelyén elfogták a 41 éves elkövetőt, majd a rendőrségre történő előállítását követően őt csalás vétsége, lopás bűntette és rongálás vétsége elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában