Gyorsan cselekedett a tulajdonos

2023.02.23. 18:37

Egy villanyóra okozott tüzet Sopronban szerdán - porral oltóval sikerült megelőzni a bajt

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: Pexels

Szerdán este Sopronban, a Jókai utcában egy családi házban kigyulladt a villanyóra szekrény. Mire a soproni hivatásos tűzoltók megérkeztek, a tulajdonos egy porral oltóval eloltotta a tüzet. A tűzoltók megbontották a villanyóra szekrényt, hogy felderítsék, vannak e további beégések a szekrény körül. 

A tűzeset során nem sérült meg senki és a porral oltó készüléknek, valamit a tulajdonos gyors helyzetfelismerésének és cselekvésének köszönhetően a tűz nem terjedt tovább.

Győr-Moson-Sopronban évente átlagosan 260 lakástűz keletkezik, valamint átlagosan 50 gépjármű gyullad ki. A kisebb, kezdeti tüzek oltására hasznos lehet tűzoltó készüléket tartani az otthonunkban, illetve az autónkban is. A készüléket jól elérhető helyen érdemes tartani. A melléképületekben, kazánházakban is jó szolgálatot tehet egy ilyen készülék - írta honlapján a Katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában