Nem csalt a szimata

2022.12.07. 08:56

Egy nap alatt 3 cigarettacsempészt is kiszagolt Django Hegyeshalomnál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint kétezerötszáz doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak Hegyeshalomnál. Segítségükre volt Django, a rutinos szolgálati kutya.

kisalfold.hu

Django egy korábbi sikeres akcióban.

Forrás: NAV

A pénzügyőrök először egy német személyautót ellenőriztek az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán. Django szimata nem csalt, jelzése után, a jármű középső és hátsó merevítő oszlopaiból, a padlóból és a műszerfalból több mint ezer doboz cigaretta került elő.

A cigaretta- és kábítószerkereső kutya néhány órával később, az autópálya ugyanezen szakaszán egy bolgár járműben jelzett. Az autó oszlopaiban és a kárpit alatt háromszázhúsz doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek el.

Django lelkesedése az este közeledtével sem csökkent, amikor egy kisbusz belsejében fogott szimatot. A kisbusz tetőkárpitjából és egy vízmelegítő tartályból ezerkétszázötven doboz cigaretta került elő.

A NAV munkatársai a közel öt és félmillió forint értékű füstölnivalót lefoglalták, és az elkövetőkkel szemben jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában