Súlyosabb ítélet

2022.05.05. 14:25

Tizenöt év fegyházat kapott egy férfi Győrben, aki majdnem megölte lakótársait

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki életveszélyesen bántalmazta két lakótársát Ajkán - tájékoztatott a Győri Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön.

mti

A táblabíróság három évvel súlyosította az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát. Az ítéleti tényállás szerint a vádlott és a sértettek egy elhanyagolt ajkai pinceépületben laktak. Italozó életmódot folytattak, a vádlott korábban többször is bántalmazta a férfit és a nőt. 2020 áprilisában is rájuk támadt, mert a közösen vásárolt bort megitták.

A vádlott a férfit egy balta élével kétszer fejbe vágta, majd ütötte és rugdosta. A bántalmazás miatt a sértett többszörös koponyacsont-törést és sorozatos bordatörést szenvedett. A nőt is ütlegelte, megrugdosta és nagy erővel a fejére taposott. A rendőrséget egy szemtanú értesítette. A sértettek életét az időben érkező orvosi segítség mentette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában