Nem adott elsőbbséget a motorosnak

2022.04.08. 07:49

Súlyos baleset - autós és motoros ütközött Écsen a 82-es főúton - fotók

A tavasz beköszöntével egyre gyakrabban szenvednek balesetet a kétkerekűvel közlekedők Győr-Moson-Sopron megyében.

kisalfold.hu

Fotók: Police.hu

Egy 22 éves pannonhalmi nő közlekedett személygépkocsijával csütörtökön Écsen, Nyúl felől a Tó utca irányába. Haladása során a Fő utca és a Tó utca kereszteződésében nem adott elsőbbséget a vele szemben egyenesen közlekedő 63 éves győri lakos által vezetett motorkerékpárnak, ezért nekiütközött.

 

A baleset következtében a motoros földre esett, megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

 

A balesetek elkerülésének érdekében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja a motorosok figyelmébe:

  • Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.
  • Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
  • Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában