Közlekedés

2022.02.16. 07:00

Követési távolság hiánya: 2 baleset 1 nap alatt Sopronban

24 óra alatt két olyan személyi sérüléssel járó baleset történt Sopronban, ahol az okozó sofőr nem tartott megfelelő távolságot az előtte haladótól.

kisalfold.hu

Kedden 17:35 órakor a 84-es főúton közlekedett Kópháza felől Nagycenk irányába az a sofőr, aki hátulról beleszaladt az előtte szabályosan közlekedő személyautóba, miután az egy áthaladó vad miatt hirtelen fékezett. A balesetet okozó autó egyik féklámpája sem működött, ezért a mögötte haladó jármű nem tudott idejében megállni és nekiütközött. A balesetben az első autó vezetője, és a bal oldali hátsó utas nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek – mondta el Kovács József rendőr alezredes a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának a vezetőhelyettese.

- Ugyanezen a napon, egy órával később ugyancsak a 84-es főúton Lövő határában történt még egy baleset, amely következtében az okozó, és az elszenvedő sofőr is könnyebben megsérültek. Ezt a balesetet is az okozta, hogy a vétkes autó sofőrje nem tartotta a követési távolságot – folytatta az alezredes.

- A követési távolságot mindig úgy kell megválasztani, hogy az előttünk haladó hirtelen fékezése esetén is biztonságosan meg tudjunk mögötte állni. Ez a járművek sebességének, az útviszonyoknak és a vezető reakcióidejének is a függvénye. A téli időszakban az aszfalt általában nyálkásabb, csúszósabb, ezért ilyenkor érdemes a szokásos távolság akár kétszeresét alkalmazni – tanácsolta a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában