Soproni előadás

2022.02.10. 12:22

Gyerekek az internet hálójában

Gyakran elbizonytalanodunk, ha a biztonságos netezéshez szükséges iránymutatást kellene megadni.

Munkatársunktól

Fotó: Pezzetta Umberto (MW-archívum)

A mai szülők egyik legnagyobb kihívása a fiatalok útbaigazítása az internethasználatot illetően. A gyerekeket leginkább érintő netes veszélyekről tart előadást a szülőknek a Soproni Rendőrkapitányság szakembere.

 

– Magabiztosan megtanítjuk arra gyermekeinket, hogy hogyan kell átkelni a gyalogátkelőhelyen, mikor nyithatnak ajtót, hol tartsák az iskolatáskában az értéktárgyaikat, és még hosszan sorolhatnám. Azonban gyakran elbizonytalanodunk, amikor a biztonságos netezéshez szükséges iránymutatást kellene nekik megadnunk – mondta el Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

 

– A biztonságos internet napja alkalmából döntöttük el, hogy egy mindenki számára nyitott előadást szervezünk, amelynek keretében jól alkalmazható tanácsokat adunk a szülőknek. A résztvevőket arról fogom tájékoztatni, hogy leginkább milyen veszélyek fenyegetik a gyerekeket a kibertérben, mit tehetnek ezek ellen, mire kell feltétlenül odafigyelniük, és milyen esetekben kell a hatósághoz fordulniuk – tájékoztatott az őrnagy.

 

A Gyerekek a net hálójában című ingyenes internetbiztonsági előadást február 12-én 16 órakor a Soproni Egyetem Erzsébet-kertjében található P épület első emeletén tartják, ahova minden érdeklődő szülőt várnak! 

Címkék#internet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában