Kék hírek

2021.12.04. 19:49

Tragédia – Tűz ütött ki egy győri családi házban, egy ember életét vesztette

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

Szombat este, nem sokkal fél 8 előtt érkezett jelzés a Katasztrófavédelemhez, amely szerint egy győri, Balassi Bálint utcai családi házban tűz keletkezett. A tűzoltók négy járművel percek alatt a helyszínre érkeztek.

A családi ház egyik szobája égett, amelyet több oldalról kezdtek oltani, közben a tűzzel érintett helyiségből egy embert kivittek és átadták a mentőknek.

Az életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már megmenteni.

A beavatkozást az épületben felhalmozott tárgyak és összegyűjtött papírhulladék nehezítette.

A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát vizsgálja.

Információink szerint egy hetven év körül férfi vesztette életét a lakástűzben.

A szomszédoktól kapott információink szerint az édesapja halála óta, évtizedek óta többnyire egyedül élő férfi lomizással is foglalkozott, mind a házban, mind annak kertjében nagy mennyiségű papírhulladékot halmozott fel, ez okozhatta a tüzet.

 

A lakástüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Szintén 99 százalékuk reggel hat és este tizenegy óra között keletkezik, amikor aktívak vagyunk. Fontos, hogy a lakásban ne zárjuk el a menekülési utakat, és ne halmozzunk fel tűzveszélyes, felesleges dolgokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában