Hétvégi krimi

2021.11.28. 10:34

Piros kabátos ámokfutót kaptak el a rendőrök Győrben – fotók, videó

A győri rendőrök egy nap leforgása alatt elfogták azt a piros kabátos férfit, aki három asszony kirablásával gyanúsítható. A férfi szombaton Győr-Szabadhegy városrészben támadott meg három nőt és a sértetteket megfenyegetve értékeik átadására szólította fel.

kisalfold.hu

Korábban írtuk:

Az ismeretlen elkövető első támadása Győrben, a Pannónia utcában történt, amikor egy 47 éves asszonyt nekilökött egy parkoló autónak, őt a nyakánál megragadta és pénze átadására szólította fel. A sértett segítségért kiáltott, amelyet egy közelben lakó személy észrevett, így a férfi cselekményét abbahagyta, majd a helyszínről elmenekült.

„Ha nem adod oda a táskádat, agyonverlek”

Nem ment azonban messzire az agresszív férfi, mert rövid időn belül a Mozsár utcában ismét lecsapott, és egy 52 éves nőtől pénze átadását követelte. A hölgy szintén hangos kiabálásba kezdett, ami miatt a férfi megfutamodott és a rémült nőt hátrahagyva távozott.

Ennyi sem volt elég az erőszakos férfinak, mert a Rózsák terén is támadásba lendült. Egy ott gyalogló időskorú hölgyet hátulról fellökött, aki ennek következtében a földre esett, majd az elkövető megragadta a sértett táskáját és azzal a szépkorú asszonyt körülbelül 5 méteren át húzta a földön, közben azt kiabálta neki „ha nem adod oda a táskádat, agyonverlek”.

Nincsenek szavak – 83 éves asszonyt rúgott meg

A 83 éves asszonyt két alkalommal combon rúgta, és a kézitáskáját megszerezte, azzal a helyszínről elfutott. A közelben lévő és a bűncselekményt észlelő szemtanú a piros kabátos férfi után szaladt, őt utolérte, majd a hölgy táskáját tőle visszavette, amit a tulajdonosának átadott. Az eset során az idős nő megsérült.

Azzal védekezik, hogy elbocsátották a munkahelyéről

A sértettek és a szemtanúk leírása alapján a rendőrök a feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosították, őt elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították. A 20 éves győri lakossal szemben – őrizetbe vétele mellett – rablás bűntett elkövetése miatt a rendőrök büntetőeljárást indítottak. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki elmondta, hogy munkahelyéről aznap elbocsátották, s mivel elvettek tőle valamit, így vágott vissza az őt ért sérelmekért.

Fotók: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában