Kék hírek

2021.11.08. 19:44

Önkéntes tűzoltóként segített a rendőr Lövőn

A segítségnyújtás a legfontosabb az önkéntes tűzoltóként is dolgozó Kovács Gábornak.

kisalfold.hu

Kovács Gábor címzetes rendőr főtörzszászlós önkéntes tűzoltóként vett részt a hétvégi tűzesemény megfékezésében. Fotó: police.hu

Egy lövői családi ház terasza és bejárati ajtaja gyulladt ki múlt pénteken a késő esti órákban. A bejelentés a 112-es segélyhívó számra érkezett, a helyszínre a rendőrökön kívül hivatásos, valamint önkéntes tűzoltókat irányítottak. A tüzet sikeresen eloltották, személyi sérülés nem történt.

Az oltásban részt vett Kovács Gábor címzetes rendőr főtörzszászlós a Soproni Rendőrkapitányság hivatásos állományú tagja, aki most nem rendőrként, hanem önkéntes tűzoltóként volt jelen.

– Aki engem ismer, tudja rólam, hogy számomra a legfontosabb, hogy a tőlem telhető legnagyobb segítséget nyújtsam a bajba jutottaknak, ezért is lettem hivatásos 28 évvel ezelőtt. Sohasem érzek fáradtságot amikor hívásra kell mennem, pedig már nem vagyok fiatal – mondta el a főtörzszászlós, aki a Lövői Önkéntes Tűzoltóságnak már 8 éve tagja és az ehhez szükséges tűzoltási tanfolyamot is elvégezte.

Kovács Gábor címzetes rendőr főtörzszászlós önkéntes tűzoltóként vett részt a hétvégi tűzesemény megfékezésében. Fotó: police.hu

– Szerencsére olyan tűznél még nem oltottam, ahol ember sérült meg, ugyanakkor már számos balesetnél kellett mind rendőrként, mind önkéntes tűzoltóként emberek életét megmentenem. Nincsen annál felszabadítóbb érzés, mint amikor valakinek segíteni tudok – mosolyodott el a főtörzszászlós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában