elhajtott

2021.08.12. 06:22

Embercsempész után kutatnak a soproni rendőrök Sopronkövesd környékén

Két pakisztáni menekült volt az autó utasterében.

kisalfold.hu/police.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

A járőrök Sopronkövesd külterületén, a határ felé vezető Likicsi úton próbáltak meg ellenőrizni egy osztrák rendszámú gépkocsit augusztus 12-én 0 óra 50 perckor. Az autó vezetője a rendőri jelzésre előbb lassított, majd az intézkedés alól magát kivonva nagy sebességgel elhajtott. Az egyenruhások a jármű után eredtek és a helyszíntől távolabb leállítva meg is találták. Az utastérben ekkor már csak két – magukat pakisztáni és bangladesi állampolgárnak valló – külföldi maradt, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök az utasokat elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. Az embercsempészéssel gyanúsítható sofőr felkutatása folyamatban van – közölte a rendőrség csütörtökön.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában