Győri Fellebbviteli Főügyészség

2021.08.04. 16:41

A kegyetlen férfi saját lányait és nevelt fiát is szexuálisan bántalmazta – a brutális esetben Győrben születik jogerős ítélet

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, kettő cselekmény súlyosabb minősítését és a büntetés súlyosítását is indítványozza abban az ügyben, amelyben a vádlott kiskorú nevelt fiával és gyermekkorú lányaival is végzett és végeztetett súlyosan szeméremsértő cselekményeket, továbbá engedély nélkül tartott lőfegyvert és töltényeket.

kisalfold.hu

A Tatabányai Törvényszék a 2021. május 7. napján kihirdetett ítéletében a vádlottat 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett minősített szexuális erőszak bűntette, 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és 1 rendbeli lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésül 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte; végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével jár együtt, vagy amellyel ilyen személlyel hatalmi, vagy egyéb befolyási viszonyba kerül; eltiltotta a szülői felügyeleti jog gyakorlásától; a vádlott korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását elrendelte; és elkobozni rendelte a lőfegyvert és a lőszer(elem)eket is.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott öt éven keresztül a kiskorú nevelt fiával és két éven keresztül kettő gyermekkorú lányával rendszeresen szexuális cselekményt végzett és végeztetett, valamint több éven keresztül engedély nélkül tartott revolvert és töltényeket is.

A másodfokú ügyészség szerint az egyik minősített szexuális erőszak bűntettének és az alapesetként értékelt szexuális erőszak bűntettének helyes minősítése súlyosabb, a kiszabott büntetés pedig eltúlzottan enyhe.

„A vádlottal szemben kiszabható halmazati büntetés felső határa 25 év, az irányadó középmérték 15 év. A büntetéskiszabási körülmények között rendkívül nagy nyomatékkal bír mindhárom sértett vonatkozásában a folytatólagosság, mivel az számtalan részcselekményt foglal magában, s nagy nyomatékkal bír az is, hogy mindhárom sértett súlyosan traumatizálódott a vádlott abúzusa következtében.

Mindezekre figyelemmel – és a szexuális támadásokkal szemben leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő kiskorúak sérelmére elkövetett nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeket illetően az ítélkezési gyakorlat szigorodása érdekében – a kiszabott fegyházbüntetés súlyosítását is indokoltnak és szükségesnek tartja az ügyészség” – közölte portálunkkal Dr. Mészáros Tamás, győri fellebbviteli főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában