Kékfény

2020.09.23. 08:59

Jó kör volt – Egyetlen nap alatt négy kerékpártolvajt fogtak a rendőrök Győrben – fotók

Egy nap alatt négy férfit fogtak el és gyanúsítottak meg kerékpárlopás elkövetése miatt a győri egyenruhások.

Pozitív kábítószerteszt

Bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint 2020. szeptember 22-én 11 óra és 12 óra között egy győri bevásárlóközpont elől ellopták a bejelentő kerékpárlakattal lezárt biciklijét. Az adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként beszerzett személyleírás alapján, a járőrök felismerték a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Tibort. Az egyenruhások azonnal megkezdték az ellopott kerékpár és a 28 éves férfi felkutatását. A feltételezett elkövető lakóhelyén meg is találták a kétkerekűt, azonban ő ekkorra már eltávozott otthonából. A járőrök a nyomozókkal együttműködve végül egy közeli utcában parkoló személygépkocsiban elbújva találtak rá a keresett férfire.

A rendőrök elfogták, és a Győri Rendőrkapitányságra előállították a 28 éves győri lakost. Az elfogás során ruházatában alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak a járőrök, ezért vele szemben kábítószertesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

A nyomozók K. Tibort – az ellene vagyon elleni bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásokra tekintettel – üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

Büfé elől lopott

Ugyancsak 2020. szeptember 22-én tett feljelentést egy győri lakos a rendőrségen, miszerint 2 óra és 3 óra között Győrben, a buszpályaudvar egyik büféje elől ellopták lezáratlan kerékpárját. Az adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként beszerzett információk alapján felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a bűncselekményt B. Dániel követte el. A 34 éves férfi lakóhelyén a járőrök rá is bukkantak az ellopott biciklire, ezért a férfit elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók B. Dánielt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A kerékpárok tulajdonosai nagy örömmel vették át a rendőröktől a megkerült kétkerekűket.

Középiskola kerékpár-tárolójából loptak

Szintén 2020. szeptember 22-én jutott a rendőrök tudomására, hogy B. Károly és K. Richárd egy győri középiskola kerékpár-tárolójából elloptak egy lánccal lezárt biciklit 2020. szeptember 18-án 8 óra és szeptember 19-én 21 óra 40 perc között.

A 46 és a 30 éves férfiakat a járőrök egy helyi gyorsétterem parkolójában elfogták, azonban ők a kerékpárt időközben már értékesítették. Az egyenruhások az elfogott személyeket a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában