Rendőrségi akció

2020.09.18. 08:07

Ismét drónt vetettek be – folyamatosan ellenőriznek a rendőrök a 81-es főúton

Az egyenruhások célja a balesetek megelőzése.

kisalfold.hu

A balesetek megelőzése és a közlekedési szabályokat megszegő gépjárművezetők kiszűrése érdekében a 81-es számú főúton folytatódik a közlekedésrendészeti ellenőrzés. A Kisbéri Rendőrkapitányság illetékességi területén 2020. szeptember 17-én tartottak akciót a rendőrök. A hatékonyabb végrehajtás érdekében drónt is alkalmaztak, ami menet közben madártávlatból készített felvételt a szabálytalankodó járművekről.

Az akció során az egyenruhások a sebességmérés mellett kiemelt figyelmet fordítottak az előzés tilalmának megszegésére, a záróvonal átlépésére és a passzív biztonsági eszközök használatára.

A nap folyamán összesen 19 gépjárművet ellenőriztek, és valamennyi sofőrrel szemben alkoholszondát is alkalmaztak. A megengedett sebességet nyolc járművezető lépte túl, hatan nem használták a biztonsági övet, és nyolcan követtek el egyéb jogsértést. Ezen az útszakaszon a közlekedők folyamatosan számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre – olvasható a Police.hu-n.

A 81-es főúton tartott, első drónnal végzett ellenőrzésről ide kattintva olvashatják riportunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában