menekültek az autóban

2020.07.21. 06:40

Orosz embercsempészt fogtak el kedd hajnalban Győrnél az M1-es autópályán

Az autóban hét szír ember is utazott.

kisalfold.hu/police.hu

Fotó: A rendőrség felvétele

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján állítottak meg egy lengyel honosságú gépkocsit július 21-én (kedd) 1 óra 45 perckor, az M1-es autópálya 119. kilométerszelvényében, Győr térségében. Az Ausztria irányába haladó járműben az orosz sofőrön kívül, további hét, magát szír állampolgárnak valló ember utazott – közölte a rendőrség kedden.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában