embercsempészek

2020.07.22. 10:08

Embercsempészeket fogtak a rendőrök Győr térségében

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. 07. 22., sze – 09:08 Összesen nyolc illegális migránst szállított autójában egy iráni és egy afgán állampolgár.

forrás: police.hu

A két sofőrön túl az autóban nyolc, tartózkodását igazolni nem tudó, magát afgán állampolgárnak mondó férfi utazott.

Fotó: police.hu

A rendőrök a készenléti rendőrség székesfehérvári osztályának információi alapján állítottak meg két osztrák autót szerdán a reggeli órákban, az M1-es autópálya 107. kilométerszelvényénél, Győr keleti térségében. Az Ausztria felé tartó járművekben az afgán és iráni sofőrön kívül, összesen nyolc, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

A két sofőrön túl az autóban nyolc, tartózkodását igazolni nem tudó, magát afgán állampolgárnak mondó férfi utazott. Fotó: police.hu

A kocsik utasai magyarországi tartózkodásukat, valamint személyazonosságukat igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőröket és az utasokat elfogták, előállításuk jelenleg folyamatban van.

A rendőrök az elfogott menekülteket meghallgatásukat követően a hatályos jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrökkel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában