embercsempészek

2020.07.22. 10:08

Embercsempészeket fogtak a rendőrök Győr térségében

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. 07. 22., sze – 09:08 Összesen nyolc illegális migránst szállított autójában egy iráni és egy afgán állampolgár.

forrás: police.hu

A két sofőrön túl az autóban nyolc, tartózkodását igazolni nem tudó, magát afgán állampolgárnak mondó férfi utazott.

Fotó: police.hu

A rendőrök a készenléti rendőrség székesfehérvári osztályának információi alapján állítottak meg két osztrák autót szerdán a reggeli órákban, az M1-es autópálya 107. kilométerszelvényénél, Győr keleti térségében. Az Ausztria felé tartó járművekben az afgán és iráni sofőrön kívül, összesen nyolc, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

A két sofőrön túl az autóban nyolc, tartózkodását igazolni nem tudó, magát afgán állampolgárnak mondó férfi utazott. Fotó: police.hu

A kocsik utasai magyarországi tartózkodásukat, valamint személyazonosságukat igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőröket és az utasokat elfogták, előállításuk jelenleg folyamatban van.

A rendőrök az elfogott menekülteket meghallgatásukat követően a hatályos jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrökkel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában