Bűnügy

2020.07.03. 08:50

Embercsempészeket és migránsokat fogtak el a rendőrök Győrnél – fotók

Először csütörtök este, majd péntek hajnalban ütöttek rajta egy-egy autón az M1-esen.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Elfogtak két embercsempészt és 11 migránst a rendőrök Győrnél csütörtök este egy kisbuszban – közölték a police.hu-n.

A rendőrök 23 óra körül állították meg a magyar honosságú kisbuszt az M1-es autópálya 119. kilométerénél, Győr külterületén. A járművet egy magyar férfi vezette, és magyar társa mellett vele utazott tizenegy külföldi, akik szíriai állampolgárnak vallották magukat, de tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Valamennyiüket előállították, a két magyar állampolgárt embercsempészés gyanújával hallgatják ki – derül ki a közleményből.

Fotó: police.hu

Hajnalban aztán újabb embercsempészt fogtak el, 14 illegális migránst szállított autójában egy osztrák hontalan állampolgár.

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály székesfehérvári osztályának információi alapján ellenőriztek egy osztrák honosságú gépkocsit július 3-án 4 óra 35 perckor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járműben az osztrák hontalan státuszú sofőrön kívül, további 14, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

Fotó: police.hu

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőr elszámoltatása folyamatban van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában