bűnügy

2020.03.01. 07:39

Kilenc menekült egy autóba zsúfolva: lebukott Győrnél az embercsempész – fotó

Az M1-es autópályán bukott le az ukrán sofőr.

kisalfold.hu/poice.hu

Fotó: A rendőrség felvétele

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján ellenőriztek egy ukrán rendszámú, Mazda típusú személygépkocsit vasárnap hajnali 4 óra 10 perckor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járműben egy ukrán sofőr és rajta kívül további kilenc férfi utazott. Ketten afgán, heten pedig szír állampolgárnak vallották magukat – közölte a rendőrség vasárnap.

Fotó: A rendőrség felvétele

Az autó utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket. A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az ukrán sofőr elszámoltatása folyamatban van – olvasható a rendőrségi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában