Gyilkossági kísérlet

2019.12.23. 14:00

Késelés a győri munkásszállón – Indítványozták a mongol férfi letartóztatását

Italozás, veszekedés és verekedés előzte meg a késelést. A gyanúsítottat egy harmadik férfi fékezte meg.

kisalfold.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a mongol állampolgárságú férfinak, aki két nappal ezelőtt a hajnali órákban egy győri munkásszállón megkéselt egy másik mongol állampolgárt.

A 28 éves férfi a megalapozott gyanú szerint a cselekmény éjjelén együtt italozott ismerőseivel egy győri szórakozóhelyen. Az italozást az elkövető negyedmagával egy munkásszállón folytatta, ahol a sértett is lakott.

A cselekményt a sértett és a gyanúsított közötti veszekedés, majd verekedés előzte meg, a szobában tartózkodó társuk azonban szétválasztotta őket. Ekkor a sértett az ágyra dőlt, a gyanúsított pedig felkapott egy 18.5 cm pengehosszúságú kést, amivel „megöllek” felkiáltás mellett többször a sértett felé szúrt. A férfit ekkor is egy harmadik személy fékezte meg.

A sértett a fején, a nyakán és végtagjain sérült, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülései keletkeztek. A bántalmazás azonban a támadott testtájék – nyak – miatt alkalmas lehetett volna a sértett életének a kioltására.

Az ügyészség álláspontja szerint az elkövető letartóztatása a jelenlétének biztosítása érdekében, a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt és a bűncselekmény befejezésének veszélye alapján szükséges – tájékoztatta portálunkat dr. Takács Péter főügyész hétfőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában