Nálunk szúrták ki az egyik körözött autót

2019.11.19. 13:57

40 millió forint értékben lopott Ausztriában, Magyarországon vonják felelősségre

Autókat, építőipari eszközöket és egyéb tárgyakat lopott el.

Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay

A Győri Járási Ügyészség négy rendbeli minősített lopással vádol egy férfit, aki Ausztriából – három helyről – összesen több mint negyvenmillió forint értékben lopott el járműveket, építőipari eszközöket és egyéb tárgyakat.

A vádirati tényállás szerint a negyvenkét éves férfi 2017. évben Ausztriában három helyre is betört, és ellopott nyolc autót, két utánfutót, 200 liter üzemanyagot és különböző építőipari gépeket.

Magyarországon az eljárás megindítására azt követően került sor, hogy a magyar hatóságok az egyik, Ausztriában körözni rendelt járművet, mint szállított autót észlelték. A további két osztrák nyomozást a külföldi hatóságok nemzetközi bűnügyi jogsegély keretében ajánlották fel Magyarországnak, Magyarországon pedig a Legfőbb Ügyész az eljárások átvételéről döntött.

A jelenleg más ügyben fogvatartásban lévő többszörös és különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában