Mosonmagyaróvár

2019.09.11. 10:07

Fiatal hölgynek adta ki magát a neten és 15 millió forintot csalt ki a férfiaktól

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség egy nőt négyrendbeli csalással és személyes adattal való visszaélés vétségével vádol.

Munkatársunktól

Egy ötvenegy éves nő a gyermeke ismerősének egy közösségi oldalra feltöltött fényképével, álnéven regisztrált 2015 nyarán egy internetes társkereső oldalon. Természetesen az ismerős tudta és beleegyezése nélkül. A vádirati tényállás szerint a nő célja az volt, hogy ily módon a hirdetésekre jelentkező férfiaktól – azt a látszatot keltve, hogy párkapcsolatot akar létesíteni velük – a visszafizetés ígéretével pénzt kér kölcsön.

Mobiltelefonon és interneten tartotta a kapcsolatot a kiszemeltekkel. Később több alkalommal regisztrált még a társkereső oldalon és az ügyészség tájékoztatása szerint legalább négy férfi jelentkezett, akiktől százöt alkalommal kapott kölcsön összesen több mint tizenötmillió forintot. A nő különböző okokra hivatkozva kérte a pénzt, kitalált történetekre hivatkozott: családtagok temetési költségeire, bérleti díjra, uzsoratartozásra, betegsége költségeire.

mikor a férfiak randevút is kértek és személyesen is találkozni akartak a nővel, azt ő különböző okokra hivatkozva mindig visszautasította. A pénzt persze sosem fizette vissza a férfiaknak. Azt férjével együtt a saját és gyermekük megélhetésére kívánták fordítani. A nő így szándékosan tévedésbe ejtett négy különböző sértettet, ezzel nekik összesen több mint tizenötmillió forint kárt okozva.

A nő cselekményeit a férje is segítette azzal, hogy saját és fia bankszámláját bocsátotta rendelkezésre a pénzösszegek fogadásához. Az ügy egyik sértettje korábban egy magánnyomozót fogadott fel, akivel sikerült felkutattatni a nőt és megbizonyosodott arról, hogy tévedésbe ejtették.

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség a nőt négyrendbeli csalással és személyes adattal való visszaélés vétségével vádolja. A férjével szemben bűnsegédként elkövetett csalás a vád.

A tegnapi előkészítő ülésen a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, tekintettel arra, hogy a vádlottak nem tettek vallomást és nem mondtak le a tárgyalásról való jogukról. Dr. Németh Csaba bíró felolvasta korábbi vallomásaikat, amiket az eljárás, a nyomozás során tettek. Ebben fiukat és annak barátnőjét nevezték meg elkövetőnek. A fiuk azóta már elhunyt egy építkezési balesetben. A tárgyalás októberben folytatódik a tanúk meghallgatásával.

A két vádlottal szemben tizenkét év szabadságvesztés is kiszabható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában