Időjárás előrejelzés

2024.06.01. 05:53

Zivatarokra kell készülnünk szombaton is Győr-Moson-Sopronban

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki szombat éjfélig.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Estig az ország északkeleti harmadán előforduló zivatarok fokozatosan északkelet felé helyeződve elhagyják az országot. A zivatarokhoz viharos (60-75 km/h) széllökés, néhol jégeső (jellemzően 1 cm körüli), lokálisan felhőszakadás-szerű intenzitású csapadék (~ 20-25 mm) is kialakulhat.

Délnyugat felől északkelet felé terjedően egyre többfelé, több hullámban várhatóak zivatarok , amelyekhez kapcsolódóan viharos (60-80 km/h) széllökés, néhol jégeső (1 cm körüli vagy alatti átmérővel), felhőszakadás-szerű intenzitású csapadék (~ 20-30 mm) társulhat. Felhőszakadásra (> 30 mm) elsősorban a Dél-Dunántúlon és Nyugat-Dunántúlon helyenként van esély. Kisebb valószínűséggel késő estig egy-egy heves zivatar (>= 90 km/h széllökés, 2 cm körüli vagy afeletti jégátmérő) előfordulhat a Dél-Dunántúl, illetve Bács-Kiskun megye déli részein. A hajnali, reggeli órákra északkeleten is csökken a zivatarhajlam.

Szombaton várhatóan hajnaltól, reggeltől délnyugat felől újabb záporok, helyenként zivatarok alakulhatnak ki. Zivatarokra a délelőtti óráktól szórványosan egyre inkább az ország északkeleti felében számíthatunk az esti, éjféli órákig. Elsősorban a déli, délutáni órákban helyenként heves zivatarok (> 90 km/h széllökés, > 2 cm-es jégátmérő) is előfordulhatnak nagyobb valószínűséggel Észak-Magyarországon, Észak-Alföldön, illetve északon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában