Időjárás

2024.04.17. 03:20

Marad a 15 fok a Kisalföldön, a hegyekben a hó sem kizárt

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12 és 16 fok között alakul.

Kisalföld.hu

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig

A vastagabb frontális felhőzet, illetve csapadékzóna délkelet, kelet felé araszol, utóbbi hajnalra hagyja el hazánkat.

Szerda délutántól elsősorban a Salgótarján-Szeged-vonal szélesebb sávjában, valamint a nyugati határszélen alakulhatnak ki záporok, jégdara záporok, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A hegyekben hózápor is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, a szélcsendes, kevésbé felhős északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12 és 16 fok között alakul.

Kedden az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb, mint hétfőn

Észak-Magyarországon 14-16, Kelet-Magyarországon 16-19, Dél-Magyarországon 20-21 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint egy nappal korábban. Az ország délnyugati településein a hőmérséklet csúcsértéke 24-25 fokkal volt alacsonyabb, mint hétfőn délután.

A HungaroMet Zrt. egy korábbi Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy míg hétfőn melegrekordok dőltek meg, kedden az Írott-kőn "mérhető mennyiségű" hó esett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában