Ízelítő a télből

2022.11.23. 09:58

Brennbergbányán 3 centi hó esett, de esőből többet kapott Győr-Moson-Sopron - Az Írott-kőn 20 centinél is több - fotók, videó

Megtudtuk azt is, hogy az idei első hó valamivel később érkezett a megszokottnál.

kisalfold.hu

Fotó: Ráduly László

13.20 - Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén kedd éjjel az esőt havas eső, a hegyekben 300 méter felett havazás váltotta fel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda reggeli jelentései szerint a Soproni-hegységben Brennbergbányán 3 cm, Muckon 9 cm, Hermesen 10 cm hóréteget mértek.

A hó mellett kiadós eső is hullott az átvonult mediterrán ciklonnak köszönhetően. Sopronban 19.6 mm, Himodon 21.8 mm, Győrben 10.2 mm, Mosonmagyaróváron 11.8 mm.

Az előrejelzések szerint a hó a hegyekben sem lesz tartós. Vasárnapig a nappali hőmérsékletek 6-9 fok között alakulnak és éjjel sem várható fagy - tájékoztatta portálunkat Kiss Márton, a soproni meteorológiai szolgálat munkatársa.

Fotó: Kiss Márton, OMSZ
Fotó: Kiss Márton, OMSZ

 

11.20- Havazás a Kőszegi-hegységben

10.40 - A vaol.hu megkereste a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook oldalát üzemeltető Ráduly Lászlót, aki pont megkeresésünkkor tért vissza az Írott-kőről. Elmondta, a fenti részen eléggé komoly mennyiségű hó esett le, az eddigi évekhez képest jóval több, hiszen az elmúlt évek átlaga 4-5 centiméter volt, idén azonban több mint 20 centi esett le az első havazáskor. Megtudtuk azt is, hogy az idei első hó valamivel később érkezett a megszokottnál.

A vaol.hu-nak Ráduly László fotót is küldött

A hóhatár 400 méteres magasság környékén húzódik, onnan már havas eső esik a szerda délelőtti órákban is - írta a vaol.hu

Sopron közelében is havazott

Korábban - Havazott a Kőszegi-hegység 500 méter feletti részein. Az Írott-kő környékén 20-23 cm vizes, tapadó hó esett.
Ez a hóréteg nagyon nehéz, sok fa dőlt az útra, rengeteg a letört faág emiatt nem tanácsos útnak indulni - írta a kőszegi időjárás Facebook oldalán,

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában