Helyi időjárás

2019.07.27. 23:50

Vihar - Zivatarlánc vonult át a Dunántúlon, tetőablakot tört be a jégeső - fotók

Győrben folytatódott a zivataros idő, vasárnap délelőtt is esik, dörög az ég. Dzsudzsák Balázs mezítláb vágott át a víz által elöntött parkolón a ZTE Arénánál.

kisalfold.hu

 Elkapta a vihar? Várjuk tudósítását, fotóit ide: [email protected]

23.03 - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.07.28. vasárnap éjfélig


Vasárnap délelőtt átmeneti szünet ígérkezik a villámtevékenységben, majd vasárnap délután dél felől ismét egyre több zivatar pattanhat ki.


A zivatarokat erős vagy viharos széllökés (általában 50-80 km/h), jégeső (jégátmérő néhol akár > 2-4 cm) kísérheti. Legjellemzőbb azonban (főleg szombaton) a felhőszakadás lesz, néhol 50 mm-t meghaladó csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt.

 

A hőség marad


Szombaton főként délnyugaton lehet 25 fok körüli napi középérték, vasárnap már az ország nagyobb részén közelíti, vagy kissé meg is haladja a napi átlag a 25 fokot.

22.30 - Az időjárási körülmények miatt egy félidő után félbeszakadt a Zalaegerszeg, illetve Dzsudzsák Balázs klubja, az al-Ittihad szombati felkészülési mérkőzése. Dzsudzsák mezítláb vágott át a víz által elöntött parkolón:

 

22.18 - Tetőablakokat tört be a jégeső Zalaegerszegen. Fotó itt >>


21.56 - Győrben jelenleg is esik az eső, dörög az ég. Az Időkép radarképe:

Forrás: Időkép

Zivatarlánc robog át a Dunántúlon. Forrás: Időkép


21.50 - ˝Szombat este 19 óra derekán haladt át a vihar Fertőrákos felett. Sikerült rögzíteni ezt a remek képet az éppen lecsapó villámról˝ - írta szerkesztőségünknek olvasónk, Horváth Tamás.

Fotó: Horváth Tamás

Fotó: Horváth Tamás


Délelőtt a Dunakanyarban és északon, délután keleten szakadt le többfelé az ég, Debrecen térségét szupercella érte el, Hajdúsámsont elverte a jég. Látványos fotók az Időkép tudósításában >>


21.40 - Sok gondot okozott a felgyülemlett csapadék


Budapesten, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kérték a legtöbbször a tűzoltók segítségét a szombati vihar miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. Mukics Dániel elmondta, szombaton 18 óráig 140 helyre riasztották a katasztrófavédelem munkatársait.


Budapesten elsősorban letört faágakhoz, kidőlt fákhoz, Hajdú-Bihar megyében pedig a felgyülemlett csapadék okozta a legtöbb gondot. Hajdúsámsonban egy ház lakhatatlanná vált, amikor fa dőlt rá, az ott élő ember rokonokhoz költözött - tette hozzá.

[connected id="2604246" position="full"]


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában