Helyi időjárás

2016.10.20. 09:24

Csak esik és esik - Ennyi eső már biztosan nem egészséges

Az ország területen összességében jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani péntek éjfélig.

kisalfold.hu


Péntek 7.30 - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére péntek éjfélig


Péntek éjfélig az országszerte ismétlődő esőből a Dunától keletre több megyében jelentős, 24 óra alatt 20 mm feletti csapadék valószínű. Egy-egy keleti, északkeleti megyében területi átlagban 30 mm közeli csapadékmennyiség is hullhat.


Hidegfront vonul át hazánk felett


A hidegfront ugyanakkor Magyarország felett lelassul, hullámot vet. Ennek hatására az ország területen összességében jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani péntek éjfélig.

 

Forrás: met.hu



Csütörtökön még szükségünk lesz az esernyőre, esőkabátra, mert a bőrig áztató őszi esőfelhők itt lesznek megyénk felett.


A megye nyugati részén, Kapuvár-Csorna térségéig bezárólag az elmúlt egy napban az októberben szokásos csapadékmennyiség fele hullott le. Szükség volt erre, ugyanis az augusztus és a szeptember a szokásosnál is aszályosabb volt. Ám a földből még legalább ugyanennyi nedvesség hiányzik.


Mint azt [namelink name="Kiss Márton"]tól, a soproni kurucdombi meteorológiai állomás vezetőjétől megtudtuk, csütörtök folyamán a felhőzet folyamatosan halad kelet felé. Azaz a megyei több részén is jelentős mennyiségű esőre lehet számítani.


Délutántól nyugat felől folyamatosan felszakadozik a felhőzet.


A napi hőmérséklet 8-10 Celsius fok között alakul.


Az előrejelzések szerint pénteken már jobb lesz az idő. A hétvégén pedig már elő is bújik a nap. Akár 15 fok is lehet napközben. A következő napokban, egészen október 28-ig tipikus, őszi időjárással számolhatunk. Reggelente már mind több helyen jelenik meg a köd. Fagytól azonban még nem kell tartani.


Az elmúlt egy napban lehullott csapadék mennyisége (forrás: met.hu)

 

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig   


Az ország nagy részén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég csütörtökön.

Elázott? Megtelt a vízelvezető? Küldjön esős fotókat: [email protected]


Északnyugaton helyenként jelentős mennyiségű csapadék valószínű:


Figyelmeztető előrejelzés - Győr-Moson-Sopron megye: 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

 



Egyre inkább egy elöregedő ciklon előoldala alakítja időjárásunkat, dél felől nagy nedvességtartalmú levegő áramlik térségünkbe. A ciklon hidegfrontja csak lassan húzódik az ország fölé, a hozzá kapcsolódó csapadékzóna csak késő délután éri el az Alföldet. Addig viszont az északnyugati megyékben helyenként 20 mm-t meghaladó csapadék is lehullhat, köszönhetően elsősorban az erős magassági futóáramlásnak (jet stream) - írta a met.hu.


Korábban


A délkeleti szél a Tatabánya-Szeged  vonalban megélénkül, csütörtökön néhol meg is erősödik, másutt  többnyire mérsékelt marad a légmozgás.   

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 9 fok között várható.   

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 8 és  13, délkeleten, keleten 14, 16 fok között alakul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában