Az információ áramlása kiemelt feladat

2024.07.09. 14:30

Interjú - Ismerjék meg a kereskedelmi és iparkamara Mosonmagyaróvár térségének új elnökét

– Nem a pozícióért, hanem a feladatért indultam, ez jelenti számomra a motivációt, a kihívást – vallja Tóth Gábor, a GYMSM KIK Mosonmagyaróvári Térségének 2024–2028 időszakra megválasztott elnöke, akit bemutatkozásra, terveinek ismertetésére kértünk.

Mészely Réka

– Az információ értéke a szívügyem – emelte ki Tóth Gábor, a GYMSM KIK Mosonmagyaróvári Térségének 2024–2028 időszakra megválasztott elnöke. Fotó: Mészely Réka

Motiváció

– A kamarában választás, és személyem megválasztásával változás is történt. Jómagam nem a pozícióért, hanem a feladatért indultam, ez jelenti számomra a motivációt, a kihívást. A kamara egy gazdasági közösség, mely nem volt látható Mosonmagyaróvár térségében.

Én ki akarom tenni a kirakatba, hogy a gazdasági szereplők lássák, milyen sok lehetőséget rejt, és azokat kihasználják, halljanak arról, hogy kik vagyunk. Ne csak az évi kötelező ötezer forint befizetését jelentse számukra a kamara, hanem nagyobb értéket képviseljen – kezdte beszélgetésünket Tóth Gábor, a GYMSM KIK Mosonmagyar­óvári Térségének 2024–2028 időszakra megválasztott elnöke, aki egy több mint három évtizedes könyvelőiroda vezetője, országos ügyfélkörrel, három irodával, Mosonmagyaróvár mellett Győrben és Békésben.

Prioritások

– Nagyon fontosnak tartom az információ áramlást: az információkat hozzuk és visszük a vállalkozóktól a döntéshozók felé és fordítva. A struktúrának köszönhetően már két törvényt módosítottak. Ezt tartom szem előtt elnökként is: az információ értéke a szívügyem. A kamara országos küldötteként is az információ áramoltatását, mindkét irányba. Ha egy-egy szakterületnél gond merül fel, érdekeiket képviseljük, a közösségi problémákat megoldjuk – emelte ki a térségi elnök.

– Az információ értéke a szívügyem – emelte ki Tóth Gábor, a GYMSM KIK Mosonmagyaróvári Térségének 2024–2028 időszakra megválasztott elnöke. Fotó: Mészely Réka

Kitörési pontok

Mint elmondta, készült ko­­rábban egy vármegyei felmérés, térségekre bontva: vállalkozókat kérdeztek meg, miben látják az adott területen a kitörési lehetőségeket. A Szigetközben a turizmus fejlesztése az egyik kiemelt lehetőség, ehhez minőségi szálláshelyek, leg­alább egy ötcsillagos szálloda szükséges, ahol megszállhatnak a nemzetközi vállalkozások felső vezetői, vendégei, de vevők lennének rá az egészség-, fürdő- vagy kerékpárturizmus által ide érkezők is.

A Mosonmagyaróvár–Albertkázmérpuszta államhatár közötti kerékpárút megépítése is egy kitörési pont lehetne, mert erre vállalkozások épülhetnének, legyen az egy büfé vagy éppen műszaki állomás, ahol kerékpárt tudnak szervizeltetni. Tóth Gábor szerint a magyaróvári belváros forgalmát is jó lenne felpezsdíteni, akár kézművesvásárokkal, street food fesztivállal, utcazenészekkel.

Nemzetközi vásárok

– Mosonmagyaróváron egyrészt a kamara munkaszervezete tud segíteni, a Kötélgyártó utcában két kollégám várja az ügyfeleket: Kiczenkó Mária térségi titkár, irodavezető mellett Borbély Szandra térségi munkatárs, Széchenyi-kártya-­ügyintéző okmányhitelesítéssel, Széchenyi-kártya-ügyintézéssel. Szakértői csoportot is működtetünk, ahol szakértői válaszokat lehet kapni.

Támogatjuk a vállalkozásokat a nemzetközi piacra való kijutásban, felhívjuk a figyelmet a nemzetközi vásárokra. Irodánkat szezonálisan keresik fel a vállalkozók, ilyenkor viszont túlzsúfoltság alakul ki. Szeretnénk szorgalmazni, hogy gondolkodjanak előre, jelentkezzenek be időben. Van továbbá egy önkéntes szervezeti rész is, ezt szeretném elnökként tovább erősíteni, érdekeiket képviselni. Közösségekben gondolkodom, ehhez várjuk a tenni akaró vállalkozókat – tette még hozzá Tóth Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában