Fakitermelő bajnokság

2024.06.23. 17:03

Soproni hallgatók a fakitermelő bajnokságon

A Soproni Egyetem fakitermelő csapata is részt vett a 2024-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális fordulóján, ahol a 6. helyen végeztek.

Papp Fanni

A megmérettetésen Dobosi Ferenc, Bati Péter, Kálmán Erik és Szász Botond képviselték a Soproni Egyetemet. Fotó: Soproni Egyetem

A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokságot a Nógrád vármegyei Keszegen rendezték meg, amelyen összesen 9 csapat küzdött meg a dobogós helyekért, illetve a döntőbe jutásért. Az Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karát Dobosi Ferenc, Bati Péter, Kálmán Erik és Szász Botond képviselték.

 A versenynap a szerelés versenyszámmal kezdődött, ahol a vezetőlemez gyors és sérülésmentes megfordítása volt a feladat. Ezt követte a kombinált versenyszám, ahol egy imitált döntést, majd kombinált darabolást követően két darab 4 méteres rönköt kellett gallyazni, darabolni, hasítani, végül készletezni. Mind a szerelés, mind pedig a kombinált versenyszám 2 fordulós volt, mindkettő esetén a jobb pontszám alapján kerültek rangsorolásra a csapatok. A Soproni Egyetem csapata a 6. helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában