Út a felsőoktatásba

2024.06.23. 11:52

A jövő egészségtudorai – Felvételi előkészítő program zárult a győri Széchenyi-egyetemen

„Út a felsőoktatásba – A jövő egészségtudorai” címmel felvételi előkészítő programot szerveztek a győri Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karának preventív egészségtudománnyal foglalkozó munkatársai. A most zárult képzést 18, magyarországi és határon túlról érkezett reménybeli hallgató végezte el sikeresen.

Széchenyi Egyetem

A Széchenyi István Egyetem számos programmal segíti a továbbtanulni vágyókat abban, hogy tanulmányaikat az intézményben folytathassák. Az egyetem a most záruló tanévben a jogtudományi és a mérnöki területeket érintő képzések mellett egészségtudományi előkészítő kurzust is szervezett, amelynek résztvevői intézményi pontokat szerezhettek a felvételihez.

A fiatalok egy mini egyetemi szemeszter keretében kipróbálhatták, hogy milyen az egészségtudományi képzési területen tanulni, kurzusokon előadásokat hallgatni, gyakorlatokon részt venni, projektfeladatokat készíteni vagy vizsgázni. A felvételi előkészítő programot 18, az ország minden részéről és a határon túlról érkezett reménybeli hallgató végezte el.

A Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Kara preventív egészségtudománnyal foglalkozó munkatársai által szervezett felvételi előkészítő program résztvevői és oktatói az intézmény győri campusán. 
Fotó: Korinek Bettina / Forrás: Széchenyi István Egyetem Helix Rendezvényszervező Iroda

„A diákok személyes jelenléten alapuló és online oktatási formában hét egymást követő szombaton egy egyetemi szemesztert követhettek végig szorgalmi és vizsgaidőszakkal, valamint egy hallgatói versennyel” – mondta el a képzés szakmai vezetője, Soósné dr. Kiss Zsuzsanna egyetemi docens. Kiemelte: a résztvevőknek öt kurzust kellett elvégezniük a sikeres teljesítéshez, ilyen volt a „Campustörténet – hasznos ismeretek egyetemi hallgatóknak”, az „Emberi test”, a „Csecsemőgondozás”, az „Egészségfejlesztő projektek” és az „Ápolás otthon és kórházban”. „Mindannyian megismerkedtek egyetemünk néhány oktatójával, szembesültek a beszámolók és projektfeladatok készítésének nehézségeivel, a szóbeli és írásbeli vizsgákra történő felkészülés kihívásaival, a vizsgázás izgalmaival” – részletezte.

A projekt zárórendezvényén a fiatalok a Széchenyi-egyetemen rendszeresen megrendezett Tudományos Diákköri Konferencia szabályai szerint, zsűri jelenlétében adták elő tízperces, egészségtudományhoz kapcsolódó előadásukat.

A jövő egészségtudorai képzésen részt vevő hallgatók a héthetes mini szemeszter végén zsűri előtt adták elő választott témájukat.
Fotó: Németh Richárd / Forrás: Széchenyi István Egyetem Helix Rendezvényszervező Iroda

A jövőbeli hallgatók visszajelzései a programról pozitívak voltak. Sokan kiemelték a szemeszter gyakorlati hasznosságát és jó felépítését, az egyetemi életre történő felkészülés tanulságait, önismeretük fejlődését, az újonnan kialakult barátságokat, valamint az oktatók magas szintű tudását és segítőkészségét. Az ország távoli részeiről és a határon túlról érkezők értékelték az online oktatás biztosítását is. 

„Köszönöm a lehetőséget a Széchenyi István Egyetemnek, mind emberileg, mind szakmailag kiemelkedő élményben volt itt részem. Remélem, hogy sikerül bejutnom az intézmény Egészség- és Sporttudományi Karára, és széchenyis diplomát szerezhetek” – fogalmazott a képzést elvégző egyik fiatal.

A Tudományos Diákköri Konferencia szabályait követő képzészáró verseny díjazottjai: Orbán Dorka (3. helyezett, Dunaszeg), Zsuponicsné Gáspár Judit (1. helyezett, Pápa), Kun Bianka (különdíj, Solt), Noszkai Lilla (2. helyezett, Bátorkeszi). 
Fotó: Németh Richárd / Forrás: Széchenyi István Egyetem Helix Rendezvényszervező Iroda

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában