Fizetésemelés

2024.02.12. 20:44

Elkezdődtek a bértárgyalások a győri Audinál - Mutatjuk, mit kér a szakszervezet és mit ajánl a négykarikás cég

Elkezdődtek az idei bértárgyalások az Audi Hungariánál. A vállalat független szakszervezete nemrég választotta meg régi-új elnökségi tagjait. A munkavállalói érdekképviselete máris előállt az első bérkövetelési csomagjával, amely szerint a dolgozók elégedettségét és a négykarikás gyár gazdaságosságát is megtarthatják.

Kisalföld.hu

A felek megállapodtak, hogy a következő bértárgyalási fordulót, február 19-én, hétfőn tartják Győrben. Fotóillusztráció: MTI/Krizsán Csaba

Az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) javaslata szerint egy évre kötnének bérmegállapodást a munkáltatóval, amelynek mértéke 12 százalékos alapbéremelés, valamint a következő évre 550 ezerre emelnék a választható béren kívüli juttatást. A lojalitási bónuszt nem emelnék, de kiegészítenék a 31. év után járó bónusszal, aminek értéke 45 ezer forint a szakszervezeti javaslat szerint. A jubileumi bónuszt a kollektív szerződésben akarják rögzíteni.

A bérkövetelményben szerepel 500 ezer forint értékű egyszeri kifizetés is, amelyet a májusi bérrel, júniusi kifizetéssel várnak az Audi Hungariától.

A munkáltatói ajánlat szerint a vállalat két éves bérmegállapodást javasol 2026.március 31-ig. Az alapbéremelést illetően egységes, két lépcsős emelést: 2024. április 1-től: 5,3 százalékos, 2025. április 1-től 3százalékos alapbéremelést.  Az Audi Hungaria egyszeri 350 ezres kifizetést tart megfelelőnek az idei június havi munkabérrel kifizetve. A választható béren kívüli juttatást mindkét évre egyaránt 500 ezres keretösszegben határozza meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában