Vezetékszakadások

2023.02.04. 19:00

Viharkárom az áramellátásban - Szombat estére szinte valamennyi hibát elhárította az E.ON Győr-Moson-Sopronban

Meghibásodásokat kiemelten Győrt, Rábapatonát és Vámosszabadit érintették.

kisalfold.hu

Jellemzően kidőlő fák, leszakadó nagy méretű faágak okoztak vezetékszakadásokat.

A hajnali órákban érkezett, viharos széllel átvonuló hidegfront az E.ON ellátási területén több településen okoz áramszünettel járó meghibásodásokat, Győr-Moson-Sopron megye területét kisebb részben érintve. A megyében elsősorban a hajnali, délelőtti órákban okozott meghibásodásokat a vihar, kiemelten Győr, Rábapatona, Vámosszabadi területén - közölte a kisalfold.hu megkeresésére a szolgáltató.

- Az Országos Meteorológiai Szolgálat előre jelezte a vihar érkezését, így megerősített létszámmal készültünk a vihar pusztítására - tudtuk meg az E.ON szóvivőjétől, Varga Ivettől.

Jellemzően kidőlő fák, leszakadó nagy méretű faágak okoztak vezetékszakadásokat. A hibajavítások elvégzéséhez a kidőlt fák eltávolítására, a megrongált hálózati elemek cseréje volt szükség - tudtuk meg. A szóvivő hozzátette, "kollégáink és a javításokba bevont külső vállalkozó partnereink folyamatosan dolgoztak a viharkárok felszámolásán."

A középfeszültségű hálózaton délután 5 órára a meghibásodások döntő többségét már helyreállították. Ahol teljes körű azonnali javításra nem volt lehetőség, ott olyan ideiglenes megoldást alkalmaztak, hogy áramszünet az ügyfeleket már ne érintse.

- A kisfeszültségű hálózaton a hibák mintegy 80 százalékát mostanra szintén megjavították, jelenleg még jellemzően egyedi fogyasztókat érintő hibákon vagy kisebb szakaszhibákon dolgoznak kollégáink. Ezek közül a szakaszhibákat, melyek néhány ügyfelet érintenek, ma estig helyreállítjuk. Az egyedi fogyasztói hibák között nagyon csekély számban marad olyan, amit teljes mértékben csak vasárnap délelőttre tudunk helyreállítani, erről minden esetben egyeztettünk érintett ügyfeleinkkel - közölte Varga Ivett sajtószóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában