Ahead Kft. alapítás

2023.02.17. 13:18

Új leányvállalatot alapított a győri Audi: egy helyen a beszerzési, pénzügyi és IT szolgáltatások

Új fejezet kezdődött el pénteken az Audi Hungaria történetében, a Pipacs Rendezvényközpontban megtartották az új leányvállalat, az Audi Hungaria Ahead Kft. cégalapító ünnepségét, amelyen a vezetőség tagjai aláírták az alapító okiratot.

kisalfold.hu

A győri Audi az Ahead Kft. alapításán, pénteken.

Fotó: Csapó Balázs

A műszaki fejlesztés, pénzügy, IT, beszerzés és logisztika területeihez kapcsolódó szolgáltatások ezentúl önálló cégként működnek Győrben szoros együttműködésben az Audi Hungariával. Ezidáig ezeket a területeket az SCC virtuális üzletágában fogták össze, ami közel 1000 munkatársnak biztosított munkahelyet. Az új vállalathoz mintegy 340 audis csatlakozik.

Alfons Dintner az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy a névválasztás sem véletlen, hanem szimbolikus, hiszen az Ahead szó előrét jelent magyarul.

 Mint mondta számos kihívás és nehézség érte a vállalatot az elmúlt néhány évben - pandémia, háború, gazdasági válság stb. - de az Audi Hungaria mindből erősebben került ki. 

Egyszerre ünnepeljük a harmincéves múltunkat és a jövőnket, amely szintén a sikertörténetünk része. Folytatjuk a Next Level stratégiát, amelyben nagyobb hangsúlyt kap a digitalizáció és a fenntarthatóság. Újra fogalmaztuk működésünket, amivel már több lett az Audi Hungaria, mint egy motor- vagy autógyár. A prémium szolgáltatásainkat minden területre kiterjesztjük, hogy megtartsuk versenyképességünket és még előrébb törjünk az innováció terén

 - fejtette ki Alfons Dintner.

- Az Audi Prémium Márkacsoportja és az egész Volkswagen Konszern számára nyújtott szolgáltatási portfóliónk, amelyet az elmúlt években tudatosan bővítettünk, vállalatunk fontos alappillére. Ezek továbbfejlesztésével és az új leányvállalat megalapításával adunk választ a járműipar transzformációs kihívásaira. Munkatársaink kompetenciái biztos alapot nyújtanak a további fejlődéshez. A terüeltek célzott összevonásával pedig segítjük a konszernszintű szinergiák kihasználását Magyarországon - emelte ki dr. Patrick Heinecke az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja.

Az eseményen részt vett az Audi AG beszerzéséért és IT-ért felelős igazgatótanácsi tagja, Dirk Große-Loheide, aki azt hangsúlyozta, hogy az új cég megalapításával újabb kapukat tudnak nyitni a járműipari transzformáció korszakában. 

- Kis csapattal indultunk, de az elmúlt 15 évben folyamatosan építettük ki szolgáltató tevékenységünket a Volkswagen Konszernben. Az évek során felhalmozott tudás és az ügyfelek körében kiépített bizalom tette lehetővé az önálló cég létrehozását.

Az Audi Hungaria Ahead a jövőorientáltságot, az innovációt és a fejlődést képviseli az ügyfelekre összpontosítva 

- fogalmazott Dirk Große-Loheide, akit az Audi Hungaria Ahead Kft. felügyelőbizottságának elnökének is megválasztottak. 

A bizottsági tagok továbbá: dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja, Németh Sándor, az Audi Hungaria Független Szakszervezetének elnöke és Horváth Zoltán, az Audi Hungaria Független Szakszervezet járműgyári helyettese. Az új vállalat ügyvezető igazgatói pozícióját Andreas Kattendick és Schäffer János tölti be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában