Gazdaság

2021.01.21. 13:05

Milyen vállalati biztosítások közül választhatunk?

Vegyük górcső alá a biztosítók céges szortimentjét!

kisalfold.hu

Close Up Business Man Reaching Out Sheet With Contract Agreement Proposing To Sign.insurance Agent A

A 2020-as pandémia által szított folyamatok eddig is radikális piaci korrekciókhoz vezettek, és félő, hogy ez az állapot egy 1929-eshez hasonló világválságba torkollhat, így nem is lehet aktuálisabb az időzítés a vállalati biztosítások tárgykörének kivesézéséhez, mert manapság ténylegesen vékony jégen táncolnak egyes területek cégvezetői. Persze egy nem várt, rendkívüli esemény bármikor és bárhol beüthet egy vállalkozás életébe, így kockázatkerülő és felelősségteljes menedzserként nem árt, ha tisztában vagyunk vele, hogy a vállalati biztosítások pont ezt a terhet hivatottak levenni a vállunkról, hiszen általuk csökkenthetők a károk, ezáltal pedig a stresszfaktorok és a pánik okozta döntéshelyzetek is. Nézzünk körül a kockázatviselési piacon, vajon milyen vállalati biztosítások közül választhatunk?

Vegyük górcső alá a biztosítók céges szortimentjét: milyen vállalati biztosítások léteznek?

Egy vállalati biztosítási csomagot mindig az egyedi kockázati tényezők mérlegelésével célszerű megkötni, de a koronavírus következtében a biztosítótársaságok egy sztenderdizált, kedvezményes árazású pakkot is létrehoztak elsősorban a KKV-szektor résztvevői számára. Az egyre szélesedő szolgáltatási portfólió mára lényegesen felerősítette a piaci versenyt.

Tekintsük át, milyen vállalati biztosítások érhetők el.

Vagyonbiztosítások

Olyan biztosítások, amelyek tárgya a vis major helyzetekből adódó károk megtérítése. Általánosságban modulrendszerűek, azaz a kiválasztott szolgáltatási összeállítás rugalmasan igazítható a kliens igényekhez.

Felelősségbiztosítások

A vállalati biztosítások e szekciója alkalmas arra, hogy a biztosítóra ruházzunk át a személyi sérülésekből és tárgyrongálási veszteségekből eredő kártérítési igényekhez kapcsolható fizetési kötelezettségeket, amiket a biztosítás hiányában saját zsebből kéne megtéríteni.

Szállítmánybiztosítások

Az áruszállításokból eredő kockázatok kezelésében nyújthatnak hathatós segítséget.

Mezőgazdasági biztosítások

Ez a specifikus vállalati biztosítás kifejezetten a mezőgazdasági gazdálkodók pénzügyi stabilitását hivatott megteremteni, eredményeképp mérsékelhetők a növénytermesztést fenyegető elemi károk révén kialakult veszteségek.

Munkavállalói csoportos személybiztosítások

Szintén egy rugalmas termékkínálattal rendelkező konstrukció, ami igazítható az egyéni cégigényekhez. A csoportos személybiztosítások lehetőséget teremtenek egy bekövetkező tragédia alkalmával anyagi segítségnyújtásra az alkalmazottak és családjaik támogatásához. Beletartozik az életbiztosítások, balesetbiztosítások, közlekedési balesetbiztosítások és egészségbiztosítások köre.

Kardinális kérdés, hogy vállalatunk körülményeit is tartsuk biztonságban, gondoljuk át, milyen vállalati biztosítások teremtik meg társaságunk stabil védelmét, és lépjünk kapcsolatba biztosítónkkal.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában