Kazinczy nyomdokain

2024.04.21. 15:57

58. Szép Magyar Beszéd verseny Győrben - Videón, sok-sok fotón mutatjuk az országos hírű rendezvény díjkiosztóját

Az 58. Szép Magyar Beszéd verseny országos döntőjének eredményhirdetésére vasárnap délelőtt került sor a győri városháza dísztermében.

Barki Andrea

A magyarországi és határon túli fiatalok versenyében 35 Kazinczy-érmet osztottak ki, valamint itt vehették át hárman a Kazinczy- és ketten a Péchy Blanka-díjat Győrben. Fotók: Rákóczy Ádám

  • Az elismerések átadása előtt dr. Korzenszky Richárd, a bíráló bizottság társelnöke értékelte a versenyt.
  • – Egy nagy család ünnepnapjai vannak most mögöttünk. Mondhatjuk: a magyarul gondolkodók, beszélők nagy családi találkozója volt ez, ahol olyanok gyűltek össze, akik számára ugyanazt jelenti, hogy itt élned, halnod kell, és ugyanúgy vágyakozunk egy szebb jövő után. Nemzeti imádságunk szavaival: hozz rá víg esztendőt! Beszélgetéseinkben volt szó nemzetről, kultúráról, széthúzásról, összetartozásról – idézte fel az elmúlt napokat az elnök, majd később köszönetét is tolmácsolta.

– Az elmúlt napok bizonyították, hogy vannak akik elkötelezett munkálói és őrzői a jónak, az igaznak és a szépnek. Szépkiejtési verseny, szép magyar beszéd, de annál több. Az igényes beszéd, a tiszta emberség, az igazi értékek ünnepi hangai. Köszönet a felkészítőknek, elismerés a versenyző fiataloknak, köszönet a támogatóknak, vendéglátóknak, a sok-sok háttérben dolgozó kollégának, munkatársnak.

Külön köszönet Németh Tibor igazgató úrnak. Köszönjük sokéves, kitartó szívós szervező munkáját. Jó volt együtt lenni. A kézfogások, a baráti találkozások, az őszinte tekintetek erősítenek mindannyiunkat. Erősítenek és bátorítanak, hogy ennek az ízt vesztett világnak ízt tudjunk adni, nem szabad csüggednünk – mondta dr. Korzenszky Richárd, aki Kalocsai Andreával, és Seress Zoltánnal együtt Kazinczy-díjban részesült az ünnepségen.

Győr-Moson-Sopron diákjai is szépen szerepeltek a nívós versenyen. Kazinczy-érmet nyert a gimnázium II. kategóriában Szlobodnik-Rampasek Enikő, a győri Kazinczy Gimnázium és Kollégium diákja. Felkészítő tanára Grábics Júlia és Horváth Krisztina. A Szakképző iskolák versenyében Kazinczy-díjjal jutalmazták Lelkes Dorinát, a Mosonmagyaróvári Bolyai János Informatikai és Közgzdasági Szakgimnázium diákját. Felkészítő tanára Tóth Éva. Az Anyanyelvápolók Szövetségének jutalmát kapta a gimnáziumi tanulók közül Rádly Bernadett, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium diákja, a szakképző iskolai tanulók közül pedig Peszleg Balázs, a győri Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum diákja.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, a Kazinczy Ferenc Gimnázium volt diákja különdíjat adott át az iskola legeredményesebben szereplő tanulójának, Szlobodnyik-Rampasek Enikőnek, aki az Iskoláért és az Anyanyelvért Alapítvány Hérics Lajosné díját is átvehette eredményes szerepléséért. Az iskola egykori igazgatójának fia, dr. Puhr Ferenc különdíjat adományozott a gimnázium kiemelkedően szereplő tanulójának, Speck Boglárkának.

Az ünnepségen került sor a Péchy Blanka díjak átadására, amelyet Angyal Ágnes, a monori József Attila Gimnázium magyartanára, Kurdi Csabáné, a váci Földváry Károly Általános Iskola magyartanára vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában