Bőséges volt a választék

2020.07.11. 22:34

Őstermelők és kézművesek piacoztak Sopronnémetiben – galéria

Második alkalommal rendeztek őstermelői piacot szombaton Sopronnémetiben, ahol termelők és kézművesek mutatták be termékeiket.

Kustor Réka

A választék ezúttal is bőséges volt. Hogy néhányat kiemeljünk a kínálatból, zöldség, gyümölcs, sajtok, virágok, rábaközi perec, savanyúság, füstölt húsáru, dekorációs termékek, gyöngyékszerek közül válogathattak a vevők.

– Szeretnénk, hogy a őstermelőktől a kézművesekig 15-20 állandó árus legyen. Családias piacot igyekszünk megvalósítani minden hónap második szombatján – emelte ki a polgármester.

A helypénzt egy becsületkassza helyettesíti, a bevételből vendégül látják az árusokat és a vásárlókat. Ezúttal egy nagyon ízletes gulyásleves készült Élő Tibor közreműködésével.

A fedett piacteret egy gazdasági épületben alakították ki, melyre 4 milliót nyert, és három milliót hozzátett az önkormányzat. Bár az előzőhöz képest kisebb volt az érdeklődés, a polgármester arra bíztatja az embereket, hogy minél többen jöjjenek el a következő alkalommal – Reméljük, hogy a termelő és vevő itt egyaránt megtalálja a számításait – fűzte hozzá.

A mosonmagyaróvári Roll László jó kezdeményezésnek tartja a piacot, olyannak, ami tovább mélyíti a környékbeli termelők és lakosok közötti kapcsolatot.

A jobaházi Kiskertem Kertészettől Vörös Bernadett elsősorban egynyári évelő virágokat és zöldségeket kínált. – Aki a termelők és kézműves termékei után érdeklődik, annak itt a helye – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában