Könyvbemutató

2019.11.11. 13:52

Budapesten mutatja be könyvét Pablo Escobar felesége

Pablo Escobárral közös életéről vall a világtörténelem leghírhedtebb és legellentmondásosabb drogbárójának felesége.

kisalfold.hu

A mennyet és a poklot is megélte házasságuk alatt Pablo Escobar felesége, Victoria Eugenia Henao, vagy ahogy a nagyközönség a Narcos című sorozatból is ismerheti, Tata. A világ leghírhedtebb és legkegyetlenebb drogbárójának asszonya 25 év hallgatás után törte meg a csendet, és írta meg életének történetét. Az önéletrajzi kötet, amely a Mrs. Escobar – Életem Pablóval címet kapta, decemberben Magyarországon is a boltok polcaira kerül, szerzője pedig a megjelenéssel párhuzamosan hazánkba látogat.

Pablo Escobárral közös életéről vall a világtörténelem leghírhedtebb és legellentmondásosabb drogbárójának felesége a Mrs. Escobar – Életem Pablóval című önéletrajzában. Az asszony huszonöt évnyi hallgatás után először enged betekintést abba az életbe, amelyet Escobar oldalán élt.

Victoria Eugenia Henao, azaz Tata (ahogy a családja és a nagyközönség is ismerheti a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatából, a Narcosból) 15 évesen lett az akkor 26 esztendős drogbáró felesége, több, mint másfél évtizedes házasságuk során átélte a mennyet és a poklot egyaránt.

Tata évekig élvezhette a világ egyik leggazdagabb asszonyának az életét, az ezzel járó luxussal együtt. Mindvégig képezte magát, többek közt a művészetek terén. Műgyűjtőként sok más nagy művész mellett Picasso, Dali és Botero festmények, és Rodin szobrok tulajdonosává is vált.

Ennek az életnek vetett véget a Pablo Escobar által indított háború a kolumbiai állam, és később a rivális Cali kartell ellen.

A fiatal, kétgyermekes édesanya számára ez egy kilenc éves, bujkálásokkal, életveszélyes helyzetekkel teli időszak kezdetét jelentette. Ebben a háborúban elvesztette egyik testvérét, számos rokonát, a gyermekei tanitóit, kislánya dadáját, kisfia legjobb barátját, sok más áldozat mellett.

Pablo Escobar halála után, még mindig csak harminchárom évesen életét kockáztatva kellett elutaznia a férje elleni háború győzteseihez, a Cali drogkartell vezetőihez, hogy alkut kössön, a saját és gyermekei életéért. Az alku részeként át kellett adnia minden vagyonát, nevet kellett változtatnia , és örökre el kellett költöznie szülőhazájából, Kolumbiából. Végül Buenos Airesben talált menedéket gyermekeivel együtt. Ezeket az éveket mutatja be könyvében, amelyben leplezetlen őszinteséggel vall férjéről és saját érzéseiről egyaránt.

A Mrs. Escobar című önéletrajzi könyv nemcsak Pablo Escobart mutatja be úgy, ahogyan még senki sem, de egyben egy különleges női sorsot is az olvasók elé tár.

A kötet december elején kerül a boltok polcaira, a megjelenés hetében Budapestre érkezik a szerző, aki a fővárosban és Debrecenben is dedikálja majd könyvét.

A könyv tartalma:

Tata a Narcosból mindent elmesél

A modernkori történelem leghírhedtebb drogbárójának, Pablo Escobarnak a története annak az asszonynak a tollából, aki a legközelebb állt hozzá.

Egy fiatal nő élete, akinek naponta megánrepülővel hozták a friss virágot Bogotából, aki a világ egyik legértékesebb műkincsgyűjteményét mondhatta magáénak, akinek európai sztárséf főzött a konyhájában, és szolgák hada leste a szavát, aki a világ egyik leggazdagabb asszonya volt, aki túlélt egy bombamerényletet, és aki hosszú évekig a saját, a férje és gyermekei életéért rettegett...

Maria Victoria Henao tizenhárom évesen ismerte meg a nála több mint tíz évvel idősebb Pablo Escobart, minden idők talán leggazdagabb, leghatalmasabb, és legellentmondásosabb drogbáróját.

Tizenöt volt, amikor elszökött vele, és a felesége lett. Közismert hűtlenkedése, és kegyetlensége dacára a következő tizenhat esztendőben, egészen a férfi haláláig mellette maradt.

Arra próbálta ösztönözni a férjét, hogy kössön békét az ellenségeivel, és adja fel magát.

Pablo halála után elképesztő bátorsággal küzdve a túlélésért, sikerült megváltania a saját és a gyermekei életét és szabadságát, a Cali kartell vezetőivel megegyezést kötve.

Pablo halálának huszonötödik évfordulóján, az Escobar univerzum legizgalmasabb karaktere, „Tata”, aki mindent látott, és mindent tudott, készen áll megosztani történetét, és bemutatja a legenda mögött az embert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában