Vélemény

2024.05.15. 07:07

Zsákbamacska - Publicisztika Shantiról

"Shanti igazi képernyőre született, vidám teremtés."

Ollári Gergely

Szívből érkező győri felajánlás – az este legszebb pillanata volt Jakab Ibolya Shanti döntése.

Fotó: TV 2

Nemrég számoltunk be Jakab Ibolya Shanti nagyvonalú és szívet melengető történetéről. Ő az, aki az egyik kereskedelmi televíziós csatorna „Zsákbamacska” című vetélkedőjében szerepelt, és szívből jövő felajánlást tett egyik szolnoki játékostársának.

A győri versenyző egy csoda szép autónak lett boldog tulajdonosa, a sajátját pedig hamarosan átadja a műsor másik pórul járt versenyzőjének. Jakab Ibolya Shanti kis lakásában fogadott minket, mikor a riportot készítettük. Kisebb sürgés-forgás után foglaltunk helyet a nappali gondosan kialakított kanapéján. Shanti egyszerűen és nagyszerűen kezdte: „Tegeződjünk! Az én koromban már tegezek mindenkit” – mondta. Rövid beszélgetés után aztán kiderült a kora is, amiből akár húsz évet is letagadhatna. Kirobbanó személyiség, céltudatos kommunikációval. Shanti igazi képernyőre született, vidám teremtés. Rögtön kiderült számomra is.

Telnek-múlnak a percek, csillogó szemében néha- néha mintha könnycseppet figyelnék meg, amikor azt meséli el, miért is döntött úgy, hogy saját autóját felajánlja egy játékostársának. Sokunknak példaértékű lehet a tette. Aki viszont jól ismeri Shantit, az valószínűleg nem lepődött meg az önzetlenségén.

A csupa jókedv nagymama hamar belopta magát a győriek, és valószínű, a tévénézők szívébe is. Én is így vagyok vele. Vígan nosztalgiáztunk, miközben rájöttünk, valószínű, hogy a Győri Könyvszalonról ismerjük egymást, hiszen néhány éve ott mutatták be első verseskötetét. Azóta is ír szüntelenül, szerzeményei, alkotásai mosolyt csalnak az arcokra.

Az interjú után bőröndökkel szállt be kis autójába, ami hamarosan egy szolnoki családhoz kerül. Az önzetlenség egyik mintaképe lehet a győri versenyző ezrek, tízezrek számára. Egy biztos, kedves szavaival Shanti az adásban nem zsákbamacskát árult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában