Javítottak, szépítettek

2024.05.18. 07:00

A levéliek összefogással rendezték a parkot

Park- és játszótér-takarítást szervezett nemrég a Levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat a helyi önkormányzattal: az akcióhoz sok helybeli csatlakozott.

Mészely Réka

Ismét sokan csatlakoztak a közös parkrendezéshez Levélen.

Idén ismét sok kisgyermek, iskolás és fiatalkorú segített a takarításban, akik gereblyéztek, homokot lapátoltak, vagy csak élvezték a napsütést, a közös mókázást. 
A parktakarítás mellett a segítők letakarították és lefestették a csúszdák tartógerendáit, lecsiszolták és újrafestették az asztalokat, padokat. A hibásakat kijavították, a hintánál felszedték a gumilapokat és kigazoltak, körbeásták a homokozókat, lefestették a kereteket. A parkot körülvevő zöldsövényt megnyírták és a belenőtt tüskés bokrokat kivágták. 

– Az elmúlt hetekben sajnos több fát is ki kellett vágni törésveszély miatt. A kivágott fák törzsein látható, hogy miért: kívülről egészségesnek tűnnek, de belül üregesek, szivacsosak, lyukasak. És ami a legfontosabb: veszélyesek. Ha egy ilyen fát egy nagyobb szél éri, bármikor eltörhet, kidőlhet. Ezt szerettük volna megelőzni – osztotta meg Burda Éva, a parktakarítás főszervezője. A kivágott fákat közös erővel pótolni fogják a tervek szerint: meghirdetik a faültetés napját, ahova ismét várják az önkéntes segítőket. 

A Levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával Domonkosné Klári a „takarítóknak” és gyermekeiknek finom babgulyást főzött galuskával. Meglepetésképpen pedig friss lángost sütött a helyszínen mindenki örömére. 

– Az idei parktakarításon, a legnagyobb meglepetés számomra az volt, hogy nem találtunk üres üvegeket, italosdobozokat, és egyre kevesebb a szétszórt cigarettacsikk is. Ez nagyon pozitív dolog, hiszen szeretnénk, ha ez a park, a játszótér a gyerekek, családok, a pihenni vágyók központja lenne. Ehhez viszont szükséges a biztonság és a tisztaság. Az elmúlt években többször találtunk széttört üvegeket, cigarettacsikket, amiről egyáltalán nem mondható el, hogy biztonságos „játék” lenne egy kisgyermek számára – tette hozzá a főszervező. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában