Rali, szerelem, száguldás

2024.04.26. 07:54

A mosonmagyaróvári Huszár Bálint öt éve örökíti meg a sebesség mestereit

Veszprémben rendezték meg április közepén a rali Európa-bajnokság idénynyitó futamát, amely a Kanári-szigeteken, Svédországban és még Európa számos országában folytatódik. A V-Híd Rally Hungarynek idén egy mosonmagyaróvári szereplője is volt Huszár Bálint fiatal fotós személyében.

Mészely Réka

Ralit fotózni azért különösen izgalmas, mert nincs két ugyanolyan pillanat – vallotta a mosonmagyaróvári fotós.

Fotó: Huszár Bálint

A V-Híd Rally Hungary Európa-­bajnokság nemcsak az autóversenyzőknek, de a sportfotósoknak is jelentős esemény. Idén is több mint nyolcvan fotós érkezett Veszprémbe nem csupán Magyarországról, hanem Ausztriából, Horvátországból és Franciaországból is. A részvételhez a FIA (European Rally Championship) akkreditációja szükséges, amit a mosonmagyaróvári Huszár Bálint is megkapott. A 31 éves fiatalember a készített fotókból egy saját kiállítást tervez Mosonmagyar­óváron. 
– Körülbelül öt éve kezdtem a ralifotózást. Gyerekkorom óta raliversenyekre járok, ezeken nőttem fel. És elhatároztam, hogy jó lenne megörökíteni a pillanatokat – emelte ki érdeklődésünkre Bálint, aki elmondta, ralit fotózni azért jó, mert nincs két ugyanolyan pillanat. 

Huszár Bálint szinte a raliversenyeken nőtt fel.


– A rali élvezetet, barátságot, nagyobb ismeretséget ad – vélekedett a fotós, aki Szemi Sport Photography néven alkot. Ez a Szemi becenevéből ered. 
– A háromnapos rendezvényen több mint négyezer fotót készítettem, ezekből közel száz darab kerül majd a versenyzőkhöz, a legjobbak pedig a tervezett kiállításom tárgyát képezik. Itt a látvány a lényeg, ahogy egy autó felrepül a magasba, homokvihart kavarva fordul egyet vagy zuhanórepülésben érkezik vissza a versenypályára – tette hozzá Bálint. 

 


A mosonmagyaróvári fo­tósra idén még sok verseny vár: legközelebb május 24–26-án Diósgyőrbe utazik a második országos bajnoki futamra. 
 


 


Fotó: Huszár Bálint

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában