Tündérszépek 2024

2024.03.05. 09:46

Tippek a tökéletes képhez – Így készülj a pózolásra + fotók

A Tündérszépek versenyzői hamarosan belevágnak a portréik elkészítésébe. Hogy segítsük őket, megkérdeztük a verseny fotósát arról, hogyan is épül fel az ideális kép.

Schuller Vivien Csenge

Az a legfontosabb, hogy jól érezd magad – tanácsolja a fotós.

Fotó: Schuller Vivien

  • A tökéletes képet keresed? 
  • Indul a Tündérszépek szépségversenye 
  • Megmutatjuk hogyan készülj a pózolásra
  • A mosoly nagy előny

2024-ben, immár ötödik alkalommal indítja útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre február 5-től jelentkezhetnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében élő, itt született vagy itt tanuló hölgyek. A szépségverseny a regionális fordulóval indul, ide maximum ötvenen juthatnak be a szakmai zsűri döntése nyomán, így érdemes mihamarabb jelentkezni. Nevezz itt!

 

Mi azon leszünk, hogy kellemesen teljen az idő, és sok jó kép készüljön – osztotta meg lapunkkal Csapó Balázs, a Kisalföld napilap fotóriportere.
Mi azon leszünk, hogy kellemesen teljen az idő, és sok jó kép készüljön – osztotta meg lapunkkal Csapó Balázs, a Kisalföld napilap fotóriportere.
Fotó: Schuller Vivien

A Tündérszépek versenyzői hamarosan belevágnak a portréik elkészítéséhez. Hogy segítsük őket, megkérdeztük a verseny fotósát arról, hogyan is épül fel az ideális kép. 

– Kipihenten érdemes megérkezni a fotózásra, hiszen fontos, hogy mentálisan felkészült legyen a versenyző. Egy ilyen program sok energiát igényel, fárasztó a kamera másik oldalán állni és folyamatosan koncentrálni. Mi azon leszünk, hogy kellemesen teljen az idő, és sok jó kép készüljön – osztotta meg lapunkkal Csapó Balázs, a Kisalföld napilap fotóriportere.

Azt is hozzátette: ne izguljanak a lányok. Természetes, hogy van rajtuk egy apró stressz az új élmény miatt, de az a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat.

Többféle kép készül

Három szett ruhában lesz a fotózás. A hétköznapi, és az alkalmi viselet olyan legyen, ami kényelmes és a saját stílusát mutatja meg a versenyzőknek. Nem feltétlenül lesz attól jó egy ruha, hogy nagyon tarka. A sűrű mintázatú felsők zavaróak: elterelik a figyelmet. Jobbak a visszafogott színek, a lényeg, hogy az öltözék elegáns legyen. A harmadik kép egy fürdőruhás lesz. Fontos figyelembe venni a lányok alakját és bőrszínét, az nem előnyös ugyanis, ha valaki a világos bőréhez egy fekete bikinit vesz fel. A smink és a haj egyénfüggő, illetve a fotózáson jelenlévő szakemberek segítik mindenben a versenyzőket. Az is nagyban megkönnyíti a fotósok munkáját, ha a lányokon van egy alapozóréteg, amitől kevésbé csillog az arcbőrük. Előnyös még a szem kiemelése is. 

– Azt javaslom, hogy készüljenek rá a fotózásra. Azért, hogy magabiztosak legyenek, gyakoroljanak otthon pár pózt. Figyeljenek a helyes testtartásra, a kezek elhelyezésére. Egy fejdöntés, a vállak és a csípő tartása megváltoztatja az összképet. – sorolta fel tippjeit a verseny fotósa – Sok videómegosztó oldalon lehet találni póz ötleteket, ha ezekből tanulnak az megkönnyíti a munkát, de én is készülök ötletekkel, hogy mindenkiről előnyös képek készüljenek. Folyamatos visszajelzést fogok adni, ha kell meg is mutatom őket – tette hozzá Balázs.

A fotóriporter akár be is mutatja a jó pózokat a képekhez.
A fotóriporter akár be is mutatja a jó pózokat a képekhez.
Fotó: Schuller Vivien

Egy jó benyomáshoz mosoly szükséges, így sokat beszélgetnek majd a fotóssal a versenyzők, hogy természetes legyen az arcmimikájuk. Sokszor azonban az adja vissza az egyéniségét a lányoknak, hogyha komolyra veszik a figurát. Ha igéző nézésük van, ahhoz nem feltétlenül kell a mosoly, de változatos képeket fognak készíteni mindenkiről. 

– A fotózás alapvetően élményt ad. Az a legfontosabb, hogy jól érezd magad, ez sokkal inkább meg fogja határozni a képeket mint gondolnád – foglalta össze a mondanivalóját a fotóriporter.

Korábban a ruha kiválasztásáról írtunk! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában