Tündérszépek 2024

2024.02.27. 09:05

Tündérszépek – Jó tanácsok ruhaválasztáshoz – Így öltöztesd magad! + fotók

A Tündérszépek versenyre készülőknek egy győri varrodát kérdeztünk arról, hogy mik azok a szempontok a ruhaválasztásnál, amikre érdemes figyelni, illetve mi az amit jó, hogyha megbeszélnek a varrónőjükkel. Tippek, tanácsok a Tündérszépek leendő résztvevőinek.

Schuller Vivien Csenge

Csikai Erika ad tippeket a Tündérszépek versenyzőinek.

Fotó: Csapó Balázs

  • Tündérszépek – tippek, tanácsok ruhaválasztáshoz
  •  Varroda osztotta meg tapasztalatait 
  • A saját ruha előnyösebb?
Szerintem az a legjobb, ha ruhát készíttetnek a versenyzők – fogalmazott portálunknak Csikai Erika varrónő.
Szerintem az a legjobb, ha ruhát készíttetnek a résztvevők, a Tündérszépek versenyre – fogalmazott portálunknak Csikai Erika varrónő.
Fotó: Csapó Balázs

2024-ben, immár ötödik alkalommal indítja útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre február 5-től jelentkezhetnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében élő, itt született vagy itt tanuló hölgyek. A szépségverseny a regionális fordulóval indul, ide maximum ötvenen juthatnak be a szakmai zsűri döntése nyomán, így érdemes mihamarabb jelentkezni. Nevezz itt! 

A Tündérszépek versenyre készülőknek két győri varrodát kérdeztünk arról, hogy mik azok a szempontok, amikre jó figyelni, illetve mi az amit jó, hogyha megbeszélnek a varrónőjükkel. 

– Szerintem az a legjobb, ha ruhát készíttetnek a versenyzők, hiszen akkor az rájuk van szabva, készítve – mondta lapunknak Csikai Erika varrónő.

 Azt is elmondta: ha kész ruhát vesznek maguknak a lányok, amit utána igazítani kell, az azért sem jó, mert az alakításnál szét kell roncsolni. Nem is lehet pontosan testre szabottan csinálni, ott mindig lesznek határok.

Változnak a trendek 

A győri A Varroda tulajdonosa szerint nagyon változó a szabásminták trendisége, de a hagyományos, abroncsos ruha még mindig népszerű. Felkapott lett mostanában a nadrág, és az a fölé varrt felgombolható, viszonylag nyitott szoknya. Ez lehet ruha anyagból, de akár valami szép csipkéből is, aminek ki van merevítve a széle.

A győri A Varroda tulajdonosa szerint nagyon változó a szabásminták trendisége.
A győri A Varroda tulajdonosa szerint nagyon változó a szabásminták trendisége.
Fotó: Csapó Balázs

– Én olyan varrónő vagyok, aki pontosan azt csinálja amit a megrendelők szeretnének. Szerintem fontos megbeszélni a készítővel, hogy ő mit ajánl. Sokszor jobban látjuk előre, hogy a kész ruha jól fog-e állni a hölgyeken, mint ők maguk. Például, ha valaki pánt nélküli ruhát szeretne, akkor inkább lebeszélném róla. Kényelmetlen a viselete, egész este húzogatni fogja, mert akármennyire szoros, akármennyire be van merevítve, az egy idő után elkezd lecsúszkálni – osztotta meg lapunkkal a szakember. Elárulta azt is: ismerni kell az embernek önmagát, hogy a stílusához igazodni tudjon a ruhája is.

Korábban frizuratippeket adtunk a versenyzőknek!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában