Tojás, kenyér, sonka

2024.03.21. 18:25

Húsvéti csomagokat osztott szét a Karitász a rászorulóknak Győrben - fotók

Az ősegyházi gyakorlatot folytatva a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia minden év tavaszán tartósélelmiszer-gyűjtést hirdet hazánk katolikus templomaiban. A helyben gyűjtött adományok a Katolikus Karitász önkénteseinek és munkatársainak segítségével még húsvét előtt eljutottak a rászorulókhoz.

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

A Győri Egyházmegyei Karitász hosszú évek óta sikerrel vesz részt a Tartós szeretet országos segélyakcióban, melynek idei eredményeit a sajtómunkatársakkal is megosztották, valamint bejelentették legújabb kezdeményezésüket.

- Évről-évre egyre sikeresebb az akció, ezúttal hét és fél tonna tartós élelmiszert tudtunk gyűjteni. Emellett idén új kezdeményezésként speciális húsvéti adománycsomagot adtunk át 30 szegény sorsú családnak - amibe került tojás, kenyér, sonka - szebbé téve ezáltal az ünnepüket

 - emelte ki Lőrincz Attila, szervezet igazgatója.

Az ételeket és a csomagokat Berkes Gyula győr-nádorvárosi plébános áldotta meg, és néhány ünnepi gondolatot is megosztott a megjelentekkel. Majd Isten áldását kérte a családokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában