Ünnep

2024.03.02. 20:25

A nőket is köszöntötték a horvát batyus bálon Mosonmagyaróváron - Fotók

A Mosonmagyaróvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Mosonmagyaróvári Gradistyei Horvát Egyesület szombaton rendezte meg nőnapi ünnepségét és hagyományos batyus bálját a Fehér Ló Közösségi Házban.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Tolnai József, a Mosonmagyaróvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnökének tájékoztatása szerint a legutóbbi népszavazáson 168-an vallották magukat horvátnak. Most mintegy félszázan gyűltek össze ünnepelni, Mosonmagyaróvár mellett Kimléről is jöttek vendégek. 

– A közeledő tavasz, az első virágok megjelenése teszi még szebbé ezt a márciusi napot, amelyen az emberiség szebbik – és mondjuk ki bátran, jobbik felét, a férfiak életének megszépítőit, a nőket köszöntjük. Az ünnep egyre inkább kifejezi mindazt, amit a férfiak a nőkkel szemben éreznek: szeretetet, tiszteletet, megbecsülést, gyengédséget, szerelmet – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Tolnai József. 

Érdeklődésünkre kifejtette: immár huszadik éve szerveznek bált, ahol össze jönnek a horvát nemzetiségűek. Éves programjukban mindig szerepel kirándulás is, melynek keretében a kórus is fellép, bármerre is járnának. 

A hölgyeknek virággal is kedveskedtek az ünnepen, melyre a közös vacsora mellett sokan elhozták saját készítésű finomságaikat is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában