A tánc öröme

2024.02.10. 11:01

Attitude Balett Stúdió - Megszerettetik a táncot Mosonmagyaróváron

Három éve szeretteti meg a táncot, azon belül a klasszikus balettot az Attitude Balett Stúdió, mely már több sikeres produkcióval örvendeztette meg a közönséget és versenyzői is szép eredményeket érnek el.

Kisalföld.hu

157 gyerekkel foglalkozik Horváthné Németh Bianka és Soós-Németh Valentina balettmester.

2020 szeptemberében kezdte meg működését az Attitude Balett Stúdió. Horváthné Németh Bianka és Soós-Németh Valentina balettmesterek célja, hogy minél többekkel megismertessék a klasszikus balett alapjait és a tánc örömeit.

– Nagy boldogsággal mondhatjuk, hogy jelenleg 157 gyermekkel foglalkozunk különböző csoportokra osztva, korosztály és szint szerint. A gyerekek mellett felnőtteknek is tartunk órákat, méghozzá kezdő balettot, spicctechnikát, nyújtást és erősítést, valamint táncos koreográfiaórákra járhatnak a táncolni vágyók – emelte ki érdeklődésünkre Horváthné Németh Bianka

Majd hozzátette: „három éve versenyszerűen is táncolunk. Először 2021-ben még csak egy gyerekcsapattal tudtunk indulni, ma pedig már több korosztályban és produkciószámban mérettetjük meg magunkat az országos versenyeken. Többször volt szerencsénk a dobogó első fokára állni, de ha nem is mindig lettünk elsők, akkor is felkerültünk a dobogó egyik fokára. Duónkkal Európa-bajnoki címet is szereztünk.”

157 gyerekkel foglalkozik Horváthné Németh Bianka és Soós-Németh Valentina balettmester.

– Nagyon büszkék vagyunk a növendékeinkre, nemcsak a szép eredmények miatt és nemcsak a versenycsapatosokra, hanem azokra a gyerekekre is, akik nap mint nap járnak hozzánk balettóráinkra, hiszen nekik is sok fellépési lehetőséget biztosítunk. Minden évben dupla előadáson mutatjuk be karácsonykor A diótörő című mesebalettet immár harmadik éve. Emellett a tanév végi nyári előadásaink is szintén duplák – hangsúlyozta Bianka.

Az Attitude Balett Stúdió múlt szombaton az Egyetem étteremben szervezte meg bálját, melyen bemutatkoztak a tehetséges táncosaik. A rendezvény bevételét a versenycsapatos gyerekek nevezési díjaira, illetve egyéb, versenyzéssel kapcsolatos költségekre fordítják.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában