Hagyományt teremtenének

2024.02.04. 08:24

16 év után először tartottak borvidéki borász bált Sopronban - Fotók

A jótékonysági bál teltházas volt. Bevételéből a Fertő parton álló csőszházat újítják fel, ahol egy közösségi piknikező helyet alakítanak ki.

Bódvai Ildikó

A bált rögtön az első alkalommal teltházzal rendezték meg.

Fotó: Máthé Daniella

- A Soproni Borút Egyesület szervezésében tizenhat év után először, hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg a borvidéki Borász bált. A bál nyereségét a borász közösség nemes célra, a Soproni Borvidék Hegyközségének tulajdonában lévő, a Fertő parton, a Weidengrund dűlőben található csőszház felújítására fordítja. Itt egy közösségi piknikező helyet alakítunk ki gyönyörű kilátással, ezzel is öregbítve a kulturális örökséget - mondta Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközségének elnöke.

A jótékonysági bált a Mediterrano Sopron Il Grande Éttermében tartották, fővédnöke Farkas Ciprián polgármester volt, aki Molnár Ákossal együtt köszöntötte a bálozókat. A mulatság teltházas volt, mintegy 170-en vettek rajta részt.

A decemberi, nagysikerű Soproni Borvidéki Adventen betekintést nyerhettek a látogatók a borászatok műhelytitkaiba, a bállal pedig újabb fejezet nyílt a borvidék kulturális eseményeinek sorában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában