10 év múlva kiderül

2024.01.14. 15:34

Üzenet a jövőbe - Időkapszulát helyeztek el a családok Sopronban

A soproni GYIK Rendezvényház egy igazán különleges programmal várta a nagyszülőket és unokáikat vasárnap, ahol a mesék és énekek mellett időkapszulát is készíthettek a családok a 10 évvel későbbi önmaguknak, így a résztvevők egy darabot elvihettek a jelenből a jövőbe.

Varga Henrietta

A gyerekek és nagyszüleik együtt készíthették el a kincsekkel megrakott időkapszulát. Fotó: Szalay Károly

- A GYIK Rendezvényház újra nyitásakor az önkormányzat megbízott bennünket azzal, hogy készítsük el az intézmény működési koncepcióját. Elvárás volt a fenntartó részéről olyan programok létrehozása, amely a közösségi és társadalmi részvétel fejlesztését, a gyermekek, az ifjúság, az idősek művelődését segítő, a családi életre nevelő, a generációk közötti kapcsolatok erősítését szolgálja - mesélt a kezdetekről és az ötlet megszületéséről Seregély Dóra, a Pro Kultúra Sopron marketing és kommunikációs vezetője. - Ez utóbbit, vagyis a generációk közötti kapcsolatot kívánja megvalósítani a vasárnapi program is. Sajnos nagyon kevés az olyan lehetőség, amely ezt a két korosztályt szólítja meg egyidejűleg, ezért szerettünk volna egy olyan programsorozatot, amely kifejezetten a nagyszülők és az unokák közös élményszerzéséről szól. Alapvető célunk, hogy a gyerekek és nagyszüleik ne otthoni, hanem egyéb környezetben élhessenek át élményeket, legyenek maradandó, közös emlékeik, alkotásaik és az, hogy a nagyszülőknek legyen lehetőségük megmutatni tudásukat, tapasztalataikat, élményeiket, emlékeiket az unokák számára - tette hozzá. - Hagyományteremtő céllal indítottuk el decemberben, a Gyere Nagyi! Süssünk! programot is, amelynek a mostani a folytatása.

Fotó: Szalay Károly

- A rendezvény indulásakor Becska Zsóka és a Gyöngyenjáró Egyesület meséi repítették el a résztvevőket a képzelet világába, majd pedig a nagyszülők és unokáik együtt készíthették el az időkapszulát, amelybe helyszínen készült fényképeket, kézlenyomatokat, rajzokat, papír virágszirmokat, valamint otthonról hozott apró emlékeket rejthettek- vette át a szót Czumpf Orsolya, kulturális rendezvényszervező. A programok itt nem állnak meg, hiszen februárban, márciusban és áprilisban megrendezzük Kuglófkoncert sorozatunkat, amely egy minőségi, klasszikus, zenei program a legkisebbeknek. A hangversenyeket követően, a tea és kuglóf elfogyasztása után pedig a közös alkotás élményét adjuk a témától függően. Készíthetnek velencei karnevál álarcot vagy huszáros csákót, de kokárda és párta készítésre is lesz lehetőség miközben a nagyszülők arról mesélhetnek, hogyan is volt, amikor ők voltak gyerekek és fiatalok. Májusban pedig a nagyszülők és unokáik együtt kezdhetik meg a Tündérfesztiválra hangolódást egy izgalmas kereső programmal a Tündérkertben - zárták a beszélgetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában