Önkéntes tevékenység

2024.01.30. 09:00

Már hatvan humanitárius településünk van, köztük több Győr-Moson-Sopronban található

Magyarország legnagyobb humanitárius szervezete, a Magyar Vöröskereszt 2008 óta évente adja át a Humanitárius Település címet az arra érdemes településeknek. A sikeresen pályázók egy évig viselhetik az elnevezést. Azon település, amely két vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtábla kitételére, illetve a határmenti üdvözlő tábláján a Humanitárius Település jelzés elhelyezésére.

Kisalföld.hu

A szervezet a pályázati anyagokban többek között azt vizsgálja, hogy a pályázók mennyire tevékenyen vesznek részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különös tekintettel a véradásra, az önkéntes munkára és az elsősegélynyújtásra.

A települések méretüktől függetlenül adhatják le pályázati anyagukat falu, község, város vagy városrész, kerület vagy kerületrész kategóriákban. A szervezet március 31-ig online formában és postai úton is fogadja a pályázati anyagokat. A minősítést megszerzők májusban, egy országos ünnepségen vehetik majd át az elismeréssel járó okleveleket.

A cím megalapítása óta összesen 60 hazai település nyerte el a Humanitárius Település címet. Az elmúlt évben Gönyű másodszor, Börcs először nyerte el a kitüntető címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában