Új kezdeményezés

2024.01.08. 12:11

Filmklub indult a közösségépítésért Fertőhomokon

Fertőhomokon egy új kezdeményezés várja az érdeklődőket, ugyanis decemberben elindult egy 10 alkalmas filmklub, amely elsődleges célja a közösségépítés. A látogatók a filmvetítéseket követően baráti beszélgetés keretében mondhatják el a filmekhez fűződő élményeiket, véleményüket és tapasztala­taikat.

Varga Henrietta

Juranits Attila ötlete nyomán valósult meg a filmklub, ahol a kiválasztott filmeket kéthetente tekinthetik meg Fertőhomok lakosai. Fotó: Máthé Daniella

– Az ötletet a Nemzeti Művelődési Intézet térségi kulturális programsorozata adta, amely a kisebb települések kulturális életének felélesztését tűzte ki célul. Az ilyen jellegű rendezvények lehetőséget teremtenek arra, hogy a falvakban élők helyben mehessenek el egy-egy koncertre, vagy nézhessenek meg egy filmet, aminek közösség­építő funkciója is van – mondta Juranits Attila közművelődési referens, tájházvezető.

– Decemberben A tanú rendezői változatát tűztük műsorra. Elmondhatom, hogy nagyon pozitív volt a fogadtatása, nemcsak a filmnek, hanem az azt követő közös beszélgetésnek, elemzésnek is. A résztvevők egyértelműen örültek a lehetőségnek, és már akkor jelezték, hogy a következő alkalmakra is szívesen jönnének. Kizárólag magyar alkotásokat vetítünk klasszikus, kortárs, történelmi, gyermekfilmek vagy vígjátékok közül, a helyiek választhatják ki a számukra legvonzóbbat – tette hozzá.

– A következő alkalom január 11-én, csütörtökön lesz, 17 órától a BÚÉK című filmet tekinthetik meg az érdeklődők a fertőhomoki kultúrházban. Úgy tervezzük, hogy ezentúl kéthetente lesznek filmvetítős estéink, amelyekre mindenkit várunk.

Juranits Attila ötlete nyomán valósult meg a filmklub, ahol a kiválasztott filmeket kéthetente tekinthetik meg Fertőhomok lakosai. Fotó: Máthé Daniella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában