Gasztro

2024.01.30. 09:04

Falusi disznótor Ikrényben - Versenyeznek a kolbásztöltők, fánksütők, kocsonyafőzők

Hagyományteremtő céllal falusi disznótort rendez az ikrényi önkormányzat, ahol lesz kolbásztöltő verseny és keresik a legjobb fánkot és kocsonyát is.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

A résztvevők megnézhetik a disznó hagyományos feldolgozását, a hurka- és kolbásztöltést. Ebédre kemencében sült disznóságokat, és kemencés langallót kínálnak.

Az Ikrényi Sportcsarnok parkolójában és az ott felállított sátorban 10 órakor nyitják meg a rendezvényt, és kezdődik a disznó hagyományos feldolgozása, hurka- és kolbásztöltés. Az ikrényi óvodások adnak műsort 12:30 órakor, az ebéd pedig 13 órakor kezdődik.

A kolbásztöltő versenyre várják főzőcsapatok jelentkezését január 30-ig az [email protected] email címen vagy személyesen az önkormányzati hivatalban lehet. Meg kell adni a csapat nevét, létszámát, a kapcsolattartó nevét és telefonszámát. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség. (További információ: Németh Tamás polgármester +36 20 4576216)

Kiderül ki készíti a legfinomabb kolbászt, fánkot, kocsonyát

A résztvevő csapatoknak a Sportcsarnok parkolójában felállított sátorban biztosítanak helyet, asztalt és vizet, valamint 4 kg friss kolbászhúst (nincs darálva), 2 kg zsírszalonnát és kolbászbelet. 
A további kellékekről (hagyományos kézi daráló, töltő, fűszerek, kések, vágódeszka, edények, kézmosáshoz lavór és minden egyéb szükséges eszköz) a csapatoknak kell gondoskodniuk.

Az elkészült kolbászból egy 15-20 cm-es darabot megsütve 12.00 órára a zsűrinek értékelésre kell felszolgálni, 2 kilogramot nyersen kell átadni, amiből a helyszínen megsütve a rendezvényt támogató résztvevőknek - kizárólag helyi fogyasztásra - kóstolót biztosítanak.

Keresik Ikrény legjobb kocsonyáját és legfinomabb farsangi fánkját. Az "Ikrény legjobb kocsonyája" versenyre 13 óráig a helyszínen egy tányér kocsonyával, az "Ikrény legfinomabb farsangi fánkja" versenyre 3 darab fánkkal 13 óráig a helyszínen lehet nevezni.

14 órakor hirdetik ki a kolbásztöltő verseny, az "Ikrény legjobb kocsonyája" verseny és az "Ikrény legfinomabb farsangi fánkja" verseny eredményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában