Advent 2023

2023.12.22. 12:36

Ünnepi köntösben a borlovagok - Adományokkal érkeztek a győri Fogyatékosok Napközi Otthonába - fotók

Az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus Győri Legációjának képviselői és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő látogatott el pénteken az ESSZI Fogyatékosok Napközi Otthonába, ahol hangulatos ünnepi műsorral üdvözölték a vendégeket az intézmény tagjai és dolgozói. Karácsonyi verseket és dalokat adtak elő a fogyatékkal élők.

Simon Roberta

Somogyi Róbert, a borlovagrend egyik vezetője röviden beszélt a szervezetükről, melynek hazánkban több mint 800 tagja van és huszonhét országban vannak jelen. Fő feladatuknak tartják a támogatást, adományok gyűjtését.

Fotó: Csapó Balázs

Simon Róbert Balázs és a Borlovagrend győri tagjai nem érkeztek üres kézzel, átadták a karácsonyra összegyűjtött 300 ezer forint értékű adományt Dezső Zsuzsanna intézményvezetőnek, aki háláját fejezte ki a támogatásért. -Az összegből a fiatalokkal együtt olyan eszközöket vásárolunk, ami hasznos a napközi életében, amiket akár sütéshez, főzéshez is tudunk használni. Így még jobban az ünnepekre tudunk hangolódni - fogalmazott Dezső Zsuzsanna.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy szükség van minden, akár szerényebb adományra is. -  Szeretnénk hagyományt teremteni és jövőre is eljönni az ESSZI Fogyatékosok Napközi Otthonába, hogy megajándékozzuk a lakókat és a dolgozókat.

Somogyi Róbert, a borlovagrend egyik vezetője röviden beszélt a szervezetükről, melynek hazánkban több mint 800 tagja van és huszonhét országban vannak jelen. Fő feladatuknak tartják a támogatást, adományok gyűjtését. - Az országban több helyen is jótékonykodtunk. Győrben és Mosonmagyaróváron 11 helyszínen adtuk át adományokat, több mint 5 millió forint értékben. Főként rászorulóknak, szociális intézményeknek és időseknek juttattuk el támogatást - fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában